Scriitoarea de succes care a vrut să se facă șofer de TIR. Eveline Păuna, de la pasiunea pentru condus la literatură

Ana Anitoiu 06.06.2022, 20:00
Scriitoarea de succes care a vrut să se facă șofer de TIR. Eveline Păuna, de la pasiunea pentru condus la literatură

Scriitoarea de succes Eveline Păuna a vrut să se facă șofer de TIR. Pasiunea pentru condus pe care și-a închipuit-o a dus în cele din urmă la literatură. Ea a explicat care este motivul pentru care s-a gândit la această ocupație înainte de a-și începe cariera.

Motivele pentru care scriitoarea de succes a vrut să devină șofer de TIR

Eveline Păuna a povestit în podcast-ul „Carte Diem” al Laviniei Șandru care sunt motivele pentru care a vrut să se facă șofer de TIR. Scriitoarea a avut această dorință în copilărie, când această activitate i se părea perfectă.

„Eu am vrut să mă fac șofer de TIR. Mi se părea că un șofer de TIR are drumuri lungi în față, conduce de la înălțime, cu muzică, are libertatea de a opri oriunde vrea, de a vizita ce vrea. Mi se părea job-ul perfect. Apoi când mi-am dat eu seama și social ce presupune acest lucru, dar și că nu e totul ca în imaginația mea, m-am reorientat la prințese și alte variante profesionale”, a spus Eveline Păuna la podcast-ul „Carte Diem” al Laviniei Șandru.

Cum și-a dat seama Eveline Păuna că are talent la scris

Eveline Păuna, care a scris, printre altele, cartea „Dincolo de ferestre”, a mai dezvăluit și cum și-a dat seama că are talent la scris. S-a întâmplat chiar pe vremea când era la grădiniță, iar educatoarea îi îndemna pe ea și pe colegii ei să găsească pe loc tot felul de răspunsuri și să spună povești.

„Eram fascinată de ce spuneam eu însămi. Mai apoi, în școala primară, când doamna învățătoare ne încuraja să facem compuneri și toată lumea mă întreba de unde știu ce să scriu, eu neștiind atunci când începeam să schițez povestea unde mă va duce firul scrisului”, a spus Eveline Păuna la podcast-ul „Carte Diem” al Laviniei Șandru.

Scriitoarea Eveline Păuna s-a ocupat timp de o lună de relația cu presa pentru Ministerul Sportului, după plecarea Roxanei Ciuhulescu din această funcție. Ea și-a anunțat demisia la data de 28 martie, după ce preluase funcția la 21 februarie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...