Schimbul de replici acide în coaliție continuă. Daniel Suciu: „De atâtea luni doar bagă bățul prin gard, mereu ofuscat, mereu nemulțumit, mereu atoateștiutor”

Gabriela del Pupo 20.06.2022, 16:31
Schimbul de replici acide în coaliție continuă. Daniel Suciu: „De atâtea luni doar bagă bățul prin gard, mereu ofuscat, mereu nemulțumit, mereu atoateștiutor”

Noi tensiuni în coaliție după atacurile la PNL din această dimineață în care Marcel Ciolacu, președintele PSD, a acuzat partenerul de guvernare că întârzie reforma Codului Fiscal. Acesta a dat de înțeles că PNL ar favoriza anumite companii care au făcut pe timp de pandemie profituri în detrimentul statului și l-a atacat indirect pe președintele Senatului afirmând că s-a „săturat la fiecare discuție să apară tot felul de tiriplici care vin și-și dau cu părerea după ce au distrus România și să spună ce se întâmplă și cum creionează ei viitorul luminos și cât de bună este cota unică”.

„Din moment ce chiar voi i-ați curmat visele de mărire sper că nu ne cereți nouă să îi mai tolerăm ieșirile”

După schimbul de replici dintre președinții celor două camere ale Parlamentului și vicepreședintele Camerei Deputaților a avut o reacție prin care îi îndeamnă pe colegii liberali să tempereze discursul fostului președinte de partid, mai ales că în urma votului de la ultimul Congres Național, acesta a pierdut susținerea majorității. Daniel Suciu spune că deciziile luate de Florin Cîțu în plină pandemie sau cele privind prețul la energie pot fi oricând puse la îndoială.

„Dragi colegi liberali, mulți de bună credință…nu vreți să discutați cu un domn, electron liber, care de atâtea luni doar bagă bățul prin gard, mereu ofuscat, mereu nemulțumit, mereu atoateștiutor? Din moment ce chiar voi i-ați curmat visele de mărire, convinși că drumul alături de el este înfundat și l-ați schimbat din președinte, sper că nu ne cereți nouă să îi mai tolerăm ieșirile deloc principiale și pline de egoism adolescentin. Să ne aducem aminte de miliardele date pe vaccinuri pentru 3 Românii, de 200 miliarde împrumutate, de liberalizarea prețului la energie și atât de multe altele?” a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Florin Citu, despre achizitia a zeci de milioane de vaccinuri pentru Romania
Florin Citu. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

De la ce a pornit seria de atacuri?

Discuțiile privind impozitarea progresivă dar și cele privind impozitarea marilor companii cu 1% din cifra de afaceri au stârnit aceste tensiuni în coaliția de guvernare. Dacă premierul Nicolae Ciucă a ales să se concentreze pe situația internațională, iar astăzi a avut o nouă ședință pe tema implementării PNRR, se pare că Florin Cîțu a ieșit la atac. Cunoscut pentru declarațiile publice în care se declară un susținător al mediului de afaceri din România, acesta a dar vina pe PSD pentru neîncrederea mediului de afaceri în actualii guvernați.

”În doi ani de zile de guvernare liberală nu s-a vorbit de creșterea taxelor. Din contra, am eliminat suprataxe şi supraaccize introduse de PSD în perioada 2017-2019. PSD este la guvernare de 6 luni şi întreg sectorul privat este bulversat pentru că nu ştie ce taxe noi mai doresc psd-iştii să introducă.

Au introdus deja excepţii care costă bugetul miliarde de lei. Iar piaţa îi penalizează dur. Deja în 2022 DOAR pe dobânzi s-au dus mai mult de 10 miliarde lei. Să ne spună PSD ce se putea face cu aceşti bani în loc să crească profiturile băncilor. Şi trebuie să clarificăm un lucru. PNL a spus că nu introduce taxe noi şi nu creşte taxe. Nu este vorba doar de anul acesta. Este vorba de guvernarea PNL. Noi, liberalii, am arătat că putem să aducem venituri la buget şi când eliminăm şi reducem taxe”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...