Schimbări majore pe litoralul românesc. Guvernul a luat decizia. Plajele vor suferi schimbări dramatice

Rădulescu Valentin / 17.09.2020, 21:08
Schimbări majore pe litoralul românesc. Guvernul a luat decizia. Plajele vor suferi schimbări dramatice

În cadrul prezentării programului de nisipare a Zonei de Coastă Turistică, Premierul Ludovic Orban și ministrul Mediului au vorbit despre cum vor arăta plajele după mai multe lucrări și schimbări importante ale litoralului Românesc. Guvernul a luat decizia, iar programul este în scopul îmbunătățirii plajelor.

Plajele din România vor suferi schimbări dramatice

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a mărturisit în cadrul unei prezentări că litoralul Românesc va suferi schimbări dramatice. Acesta este de părere că plajele din țară trebuie amenajate în așa fel încât să atragă cât mai mulți turiști. Totodată, proiectul este finanțat din fonduri europene, iar astfel se va realiza un proces de combatere a eroziunii costiere. Investițiile sunt în valoare de 840 de euro, iar suprafețele plajelor din România vor fi dublate.

„Guvernul României sprijină – şi o va face în continuare – acest proces de combatere a eroziunii costiere. Astăzi avem cel mai important proiect de mediu în acest sens. Peste 840 de milioane de euro, care sunt investite în această a doua etapă a proiectului, prin care, pe o lungime de 30 de kilometri, vom reuşi nu doar să combatem eroziunea costieră – fapt care ar fi dus ca în următorii 10-20 de ani România, pe anumite porţiuni, să nu mai fi avut plaje – reuşim prin acest proiect să dăm o şansă biodiversităţii, astfel încât au fost prinse măsuri pentru prima oară. 

Vorbim de refacerea ecosistemelor marine şi de conservare a biodiversităţii şi, poate, cel mai important, pentru întreaga societate românească şi este vestea bună, prin acest proiect, suprafaţa plajelor României va fi dublată”, a spus Costel Alexe, potrivit Agerpres.

Schimbări majore pe litoralul românesc. Guvernul a luat decizia. Plajele vor suferi schimbări dramatice
Sursă Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Plaja va fi extinsă cu până la 100 de km

Ministrul Mediului a mai adăugat și faptul că anumite porțiuni de pe litoral vor putea fi extinse cu până la 100 de kilometri, iar prin acest plan, țara noastră va fi mai bine protejată în următorii 50 de ani. Totodată, Ludovic Orban a declarat că în lipsa unor măsuri, eroziunea ar fi dus la dispariția plajelor pe multe zone ale litoralului.

“Sigur că aşteptăm şi o adaptare din partea investitorilor, astfel încât să existe un raport mai bun între calitate şi preţ, care să facă mai atractiv litoralul românesc, pentru turişti, în special, pentru turiştii din ţările importante ale Europei. După părerea mea, avem argumente să îi atragem aici la noi”, a spus premierul, potrivit adevarul.ro

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI