Schimbare majoră făcută de Regele Charles. Ordinul e clar, ce se întâmplă cu familia sa

Ana-Maria Tudor 26.06.2023, 08:09
Schimbare majoră făcută de Regele Charles. Ordinul e clar, ce se întâmplă cu familia sa

Familia regală își va continua tradiția de a petrece o parte din vacanța de vară la Balmoral. Regele Charles al III-lea plănuiește o scurtă deplasare cu întreaga familie regală.

Charles continuă tradiția reginei

Regele are intenția de a menține tradiția inițiată de mama să, adunând familia regală la Balmoral în timpul verii. În această vară, se pare că familia regală va petrece mai puțin timp pe domeniul de 50.000 de acri din Aberdeenshire, în comparație cu perioada domniei Reginei Elisabeta.

Ea este amanta uitată a lui Charles
 

Castelul Balmoral va avea terenurile, grădinile și expozițiile deschise publicului până la jumătatea lunii august, iar în prezent, castelul este redecorat de unul dintre prietenii regelui. De asemenea, din cauza lucrărilor familia regală va avea mai puțin timp la dispoziție să se bucure de timpul petrecut acolo.

În trecut, regretata Regină Elisabeta avea obiceiul de a rămâne în reședința castelului până la începutul sau mijlocul lunii octombrie. Cu toate acestea, se preconizează că Regele și familia sa vor avea angajamente publice atât în țară, cât și în străinătate înainte de această dată.

„Ne așteptăm că familia să fie împreună acolo în timpul verii. Dar agendele sunt încă în curs de sortare”, a declarat o sursă regală, conform express.co.uk.

Regele ar dori să transforme castelul în muzeu

De la schimbarea domniei, Regele Charles, în vârstă de 74 de ani, și Regina Camilla, în vârstă de 75 de ani, au ales să rămână la Birkhall, casa lor bacoviană de lângă marginea domeniului.

Cu toate acestea, conform biografului regal Ingrid Seward, redactor-șef al revistei Majesty, unul dintre prietenii regelui, designerul de interior Piers von Westenholz, a început modernizarea castelului. De asemenea, Seward a menționat că proprietatea începuse să arate ușor uzată.

Reamenajarea castelului, deși nu este o renovare majoră, a fost realizată în scopul de a permite Familiei Regale să continue să locuiască acolo și să primească oaspeți. În plus, au existat speculații conform cărora regele ar fi avut intenția de a transforma Balmoral într-un muzeu dedicat memoriei mamei sale. Cu toate acestea, cel puțin momentan, familia regală intenționează să utilizeze în continuare castelul ca refugiu de vacanță.

Regele Charles are intenția de a deschide mai mult Castelul Balmoral publicului, dar este necesară efectuarea unor lucrări suplimentare pentru a îndeplini standardele de siguranță, conform unei surse apropiate.

Obișnuita rutină a reginei Elisabeta era de a se îndrepta spre Balmoral în jurul datei de 20 iulie și de a se caza la Craigowan Lodge, o locație de pe domeniu cu șapte dormitoare, în timp ce turiștii puteau continua să viziteze sala de bal și terenurile castelului până în jurul datei de 1 august.

După ce toate erau pregătite, regina își stabilea reședința oficială la castel împreună cu curtea în jurul datei de 7 august și rămânea acolo până la începutul sau mijlocul lunii octombrie.

De obicei, familia regală își programa vizitele în această perioadă. Cu toate acestea, de data aceasta, deși regele va merge probabil la Birkhall în iulie, terenurile, grădinile și expozițiile castelului vor rămâne deschise publicului până la data de 16 august, iar acest lucru înseamnă că este puțin probabil ca familia regală să se mute în castel până la aproximativ o săptămână după acea dată.

Urmăriți Impact.ro și pe