Schimbare la PRO TV, după ce patronul Petr Kellner a murit. Cine este acum la conducere

Iancu Andreea, Anca Manolica 29.03.2021, 19:49
Schimbare la PRO TV, după ce patronul Petr Kellner a murit. Cine este acum la conducere

Vestea tragică a morții lui Petr Kellner, fostul patron de la PRO TV, a dus la o schimbare în cadrul grupului PPF, din care face parte și stația. Astfel, a fost anunțat noul proprietar al postului tv. Cel care preia conducerea trustului este unul dintre acționari.

Cine este noul proprietar al postului tv, după moartea patronului PRO TV, Petr Kellner

Reprezentanții grupului PPF au anunțat cine este noul proprietar al postului tv, după ce Petr Kellner, fostul patron al PRO TV, și-a pierdut viața într-un accident în Alaska. Astfel, Ladislav Bartonicek este cel care urmează să îi ia locul lui Kellner pentru a putea continua activitățile aflate în curs de desfășurare. Totodată, în cadrul comunicatului transmis de către PPF se menționează faptul că viziunea stabilită de către fostul patron va fi urmărită în continuare de noua echipă.

Grupul PPF a anunțat numirea domnului Ladislav Bartonicek, unul dintre acționarii săi, la conducerea activităților grupului, în locul lui Petr Kellner. Companiile care fac parte din grupul PPF sunt conduse de echipe de manageri profesioniști, iar aceștia își vor continua activitatea sub conducerea domnului Ladislav Bartonicek. În ansamblu, grupul PPF dispune de un sistem bine pus la punct de gestionare a proiectelor de investiții. Compania afirmă faptul că decesul fondatorului său nu are un impact în activitatea de zi cu zi, iar grupul PPF va continua planurile de investiții și viziunea, așa cum au fost formulate de Petr Kellner și echipa sa. Dorim să ne exprimăm recunoștința pentru condoleanțele primite, se arată în cadrul comunicatului.

Ladislav Bartonicek, noul șef al grupului PPF
Ladislav Bartonicek, noul șef al grupului PPF

Petr Kellner și-a pierdut viața într-un accident teribil. Ce avere avea afaceristul

Fostul șef de la PRO TV a fost declarat decedat, după un anunț făcut de publicația americană New York Times. Miliardarul ceh Petr Kellner se afla într-un concediu în Alaska însă a fost victima unui accident mortal de elicopter. Se pare că aparatul de zbor în care afaceristul se afla alături de alte patru persoane, a ajuns să se prăbușească lângă un ghețar. Deocamdată, autoritățile anchetează accidentul aviatic, care ar fi fost cauzat de pierderea altitudinii și prăbușirea necontrolată, în apropierea unui ghețar, a elicopterului. Din păcate, toți pasagerii și-au pierdut viața pe loc, conform autorităților din Alaska. Bilanțul victimelor însumează doi ghizi, pilotul și un turist.

Considerat cel mai bogat om din Cehia, conform publicației Forbes, Petr Kellner, în vârstă de doar 55 de ani, avea o avere estimată de 19,6 miliarde de dolari. Acesta devenise liderul PRO TV după ce semnase un acord de cumpărare de la grupul american AT&T. De asemenea, afaceristul deținea și un imperiu economic, având legături cu piața rusă, dar și cu China, conform informațiilor din presa internațională. PPF anunța că activele totale ale afacerilor din domenii precum finanţe, telecomunicaţii, producţie, media şi tehnologie, se ridică la 44 mld. euro. În ultimii 15 ani, Petr Kellner a avut mai multe afaceri în România. El deținuse 20% din Romexterra Bank, iar în prezent era în posesia a două clădiri de bioruri în apropierea Guvernului. Afaceristul era pe locul 73 în topul celor mai bogați oameni ai planetei, potrivit Forbes.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...