Schimbare importantă la Kaufland. Noutatea era aşteptată de toţi clienţii

Nicu Stan, Mihai Roșoiu 27.03.2021, 15:17
Schimbare importantă la Kaufland. Noutatea era aşteptată de toţi clienţii

Schimbare importantă la Kaufland. Noutatea era aşteptată de toţi clienţii. Ce se întâmplă, citiți în articolul de mai jos.

Kaufland a făcut anunțul de care sunt interesați toți românii. Ce se întâmplă

S-a anunțat o schimbare importantă la Kaufland. Noutatea era aşteptată de toţi clienţii supermarketului. Astfel, reprezentanții Kaufland România au anunțat lansarea unui proiect nou: Carmangeria Gourmet. Noul proiect propus românilor este un concept premium de raion de produse din carne. Proiectul este disponibil în primă fază în magazinul din Barbu Văcărescu, București.

Carmangeria a fost creată ca o vitrină specială, cu carne proaspătă, de calitate premium. În cadrul acesteia, reprezentanții carmangeriei oferă consultanță în pregătirea cărnii; sortimente premium din carne, prin rotație, cu specialități noi, unele dintre ele pregătite chiar în carmangerie, precum frigărui la grătar, coaste la grătar, berbecuț la grătar, purcel la cuptor, miel la cuptor sau fripturi de vită. Totodată, în cadrul carmangeriei, se vor oferi și servicii noi: tocare, frăgezire și feliere carne”, susțin reprezentanții retailerului.

Consumul de carne aduce cel mai mare risc de cancer
Consumul de carne aduce cel mai mare risc de cancer

Carne are cel mai mare risc de cancer

Pe de altă parte, un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a inclus carnea procesată pe lista produselor cu cel mai mare risc de cancer, iar carnea roșie în următoarea grupă de risc.

Nu e un risc foarte mare pentru populație. Nu e o îngrijorare deosebită, în condițiile în care există un aport limitat, în limitele fiziologice, pentru organismul uman. Dacă, totuși, se depășește, atunci există riscul pentru apariția unor semne. Carnea, prin procesare, poate aduce riscul pentru apariția cancerului. OMS nu face decât să sublinieze un lucru cunoscut, deci nu este un lucru nou, numai că acum a fost evaluat la dimensiuni mondiale.

Câtă carne recomandă nutriționiștii să mâncăm

0,85 grame de proteină pe kg corp recomandăm noi, asta înseamnă că un om poate să mănânce cam o friptură pe zi, pentru un adult. Eu vă dau echivalentul de proteine. Din punct de vedere al cărnii procesate, să zicem chiftelele sau mezelurile, mai mult de 4-5 chiftele pe zi sau 3-4 felii de salam ar fi suficiente pe zi”, a declarat nutriționistul Tiberiu Mogoș.

Pe de altă parte, Raed Arfat a spus despre cum trebuie să procedeze oamenii pentru a face cumpărături în zilele în care magazinele se închid la ora 18.00 iar restricțiile de circulație intră în vigoare la ora 20.00.

Cum să nu rămâi nemâncat în aceste timpuri

Asta nu înseamnă că noi muncim normal până la ora 18.00, după care toată lumea este la magazin. Înseamnă că trebuie să ne adaptăm, acest program trebuie să ne trimită către o adaptare la locul de muncă pentru a reduce contactul și acolo.

Regulile sunt prevăzute, trebuie doar respectate. Dacă faci acest lucru, poți să găsești și momentul în care te duci la magazin nu neapărat la ora 17.55, poți să desemnezi ziua în care te duci, că nu vei merge în fiecare zi”, a precizat Raed Arafat.

Urmăriți Impact.ro și pe