Schimbare de macaz în Parlamentul german. ”Activați Nord Stream 2 cât mai curând posibil”

Mihnea Tălău 19.08.2022, 13:48
Schimbare de macaz în Parlamentul german. ”Activați Nord Stream 2 cât mai curând posibil”

Germania ar trebui să permită gazoductului Nord Stream 2, care este blocat, să înceapă să pompeze gazele naturale rusești pentru ca „oamenii să nu fie nevoiți să înghețe iarna și pentru ca industria noastră să nu sufere daune grave”, a declarat vineri Wolfgang Kubicki, vicepreședintele Parlamentului german.

Gazoductul Nord Stream 2 este finalizat din primăvară

Gazoductul este finalizat, dar Berlinul a refuzat la sfârșitul lunii februarie să permită pornirea lui online.

Nord Stream 2 a fost construit pentru a dubla capacitatea de transport a gazelor din Rusia în Germania, prin Marea Baltică, pe o rută paralelă cu Nord Stream 1. Deşi a fost finalizat, Nord Stream 2 nu a mai intrat în funcţiune din cauza invaziei ruse în Ucraina.

Kubicki, membru al Partidului Democraților Liberi (FDP) al ministrului de finanțe Christian Lindner, a cerut activarea conductei „cât mai curând posibil” pentru a umple depozitele de gaz înainte de iarnă, informează Politico.

”Nu există niciun motiv întemeiat pentru a nu deschide Nord Stream 2″

El a declarat că nu există „niciun motiv întemeiat pentru a nu deschide Nord Stream 2”, deoarece Germania primește deja gaz prin conducta mai veche Nord Stream, care leagă Rusia de Germania. Obținerea „gazului de la Nord Stream 2 nu este mai imorală decât de la Nord Stream 1″. Este doar o conductă diferită”, a spus el.

Rusia, lovita unde o doare mai tare. Ce decizie a luat Germania in privinta gazoductului Nord Stream 2

Importurile prin Nord Stream au scăzut recent la doar 20% din capacitate, o scădere pe care Gazprom din Rusia a pus-o pe seama întârzierii întoarcerii unei turbine de gaz, dar despre care oficialii germani și ai UE spun că este motivată politic.

Kubicki a declarat că deschiderea Nord Stream 2 ar testa dacă președintele rus Vladimir Putin este dispus să crească livrările de gaze către Germania. Liderul rus a declarat luna trecută: „Mai avem încă o rută pregătită – aceasta este Nord Stream 2. Putem să o punem în funcțiune”.

Mai mulți membri FDP au criticat remarcile lui Kubicki. „Nord Stream 2 este mort”, a declarat Marie-Agnes Strack Zimmermann, un deputat FDP care prezidează comisia de apărare a Bundestagului.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...