Scene ireale în Marea Neagră. Cum a ajuns un copil de pe plaja din Vama Veche, în apele teritoriale ale Bulgariei

Elena Avramescu 17.08.2022, 13:49
Scene ireale în Marea Neagră. Cum a ajuns un copil de pe plaja din Vama Veche, în apele teritoriale ale Bulgariei

Un copil care se afla în stațiunea Vama Veche de pe litoralul românesc al Mării Negre a trecut prin momente de groază astăzi, care s-a trezit din senin în apele teritoriale ale Bulgariei. Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” au intervenit rapid la faţa locului, iar un salvamar aflat pe un skijet a plecat de îndată pentru a-l salva.

Un copil a ajuns cu salteaua pneumatică în apele teritoriale ale Bulgariei

În cursul zilei de astăzi, o fetiță se juca pe o saltea pneumatică în timp ce se afla la Vama Veche, iar la un moment dat, turiștii care se aflau pe mal au observat că salteaua pe care se afla copilul a fost dusă în larg, astfel că au sunat la numărul unic de urgenţă 112.

În foarte scurt timp, Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” au venit la faţa locului, iar un salvamar aflat pe un skijet n-a stat pe gânduri și a plecat de îndată ca să salveze copilul.

Se pare că fetița aflată pe salteaua pneumatică a intrat în apele teritoriale ale Bulgariei, dar salvamarul a reuşit să ajungă la ea în timp record, după care a dus-o la o ambarcaţiune a pompierilor. Astfel că după câteva minute bune, aceasta a fost adusă la mal, acolo unde a fost evaluată de medici.

Conform ISU Dobrogea, ambarcaţiunea a fost nevoită să iasă iar în larg deoarece persoana care a sunat la numărul de urgenţă 112 a spus că a văzut două persoane care înotau şi încercau să ajungă la salteaua pe care se afla copilul. Cu toate acestea, a fost vorba doar despre un singur bărbat, mai precis unchiul fetiţei, care voia să o salveze, însă s-a întors la mal atunci când a văzut că salvamarul a ajuns în siguranță la ea.

Cum a ajuns un copil de pe plaja din Vama Veche, in apele teritoriale ale Bulgariei
Un copil a ajuns in apele teritoriale ale Bulgariei

Mai multe persoane, înecate în stațiunile Eforie Nord, Saturn și Costinești

În ultimele săptămâni au avut loc mai multe tragedii pe litoralul românesc, după ce mai multe persoane și-au pierdut viața prin înecare. Aceștia au intrat în apa mării cu toate să salvamarii aveau arborat steagul roșu din cauza valurilor mari și a apei agitate.

Turișii nu vor să respecte indicațiile salvamarilor și se aventurează în apele învolburate ale mării, astfel că marea majoritatea ajung să-și piardă viața. Este și cazul mai multor tineri români, de 23, 25 și 28 de ani, care au murit în mod tragic, dar și a unui salvamar în vârstă de 48 ani, care a decedat în timp ce încerca să salveze pe cineva de la înec.

Ultimul deces la Marea Neagră a avut loc la data de 9 august, când un turist în vârstă de 25 de ani a murit înecat în stațiunea Costinești, după ce, cu doar câteva zile în urmă, alte trei persoane, printre care s-a numărat și un salvamar, au murit înecați.

Tânărul de 25 de ani era din Suceava și a fost scos din mare inconștient de către turiști. Echipajul de salvare care a intervenit a încercat să-l resusciteze timp de aproape o oră, dar în cele din urmă a fost declarat decesul.

După producerea tragediei, șeful salvamarilor din Neptun, Vasile Borteș, a anunțat că steagul roșu va rămâne arborat pe litoral încă o săptămână și jumătate. Acesta a fost arborat pe mai multe plaje din Constanța și din sudul litoralului, din cauza vântului puternic și a valurilor mari.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...