Scene incredibile azi în București, după ce un elicopter american a aterizat forţat în piaţa Charles de Gaulle și a doborât mai mulți stâlpi de iluminat

Elena Avramescu 15.07.2021, 11:03

Un elicopter ce aparține Armatei americane a trebuit să aterizeze forțat în nordul Bucureștiului, în Piața Charles de Gaulle, chiar pe șosea, unde a doborât mai mulți stâlpi de iluminat.

Un elicopter american a aterizat forţat în piaţa Charles de Gaulle

Se pare că elicopterul a efectuat o aterizare forțată, iar până la acest moment informații despre cauza care a produs incidentul. Polițiștii au intervenit urgent pentru a gestiona circulația din zonă. În clipele în care a început să piardă altitudine, elicopterul se afla în formație alături de alte cinci aparate de zbor, deasupra bulevardului Aviatorilor, unde a și aterizat de urgență.

Elicopterul de tip Black Hawk era în pregătiri pentru Ziua Aviației, care va avea loc la data de 20 iulie. Astfel că dintr-un grup de elicoptere care zburau deasupra Bucureștiului reușește să pierdă din altitudine și aterizează forțat pe unul dintre principalele bulevarde din Capitală (Bulevardul Aviatorilor), în Piața Charles de Gaulle.

Potrivit Antena 3, martorii au spus că pilotul a reușit să evite o clădire, cablurile de pe stâlpi, precum şi alte obstacole, iar în cele din urmă a reuşit să aterizeze pe şosea. În acelaşi timp, şoferii au încercat să forţeze trecerea prin sens chiar atunci când elicopterul a aterizat.

Un elicopter american a aterizat fortat in piata Charles de Gaulle

Care este prețul elicopterului Black Hawk care a aterizat în giratoriul de la Charles de Gaulle

Elicopterul militar american care a aterizat de urgenţă în sensul giratoriu de la Charles de Gaulle, după o defecţiune tehnică, este un model Sikorsky UH-60 Black Hawk. Acesta a fost introdus în Armata Statelor Unite ale Americii cu scopul de a înlocui elicopterul Bell UH-1 Iroquois.

Ceva fantastic s-a întâmplat în anul 1976, când elicopterul Black Hawk a câştigat competiţia pentru furnizare în Armata SUA, astfel că, până în prezent, au fost construite mai mult de 5.000 de astfel de elicoptere. Se apre că preţul estimativ pentru astfel de elicopter se ridică la peste 21 de milioane de dolari.

Știre în curs de actualizare

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...