Scene de panică în Moscova. O dronă ar fi explodat în aer, conform autorităților ruse

Elena Avramescu 03.03.2023, 13:20
Scene de panică în Moscova. O dronă ar fi explodat în aer, conform autorităților ruse

Noaptea trecută, o explozie puternică s-a auzit în Kolomna, localitate ce se găsește la aproximativ 100 de kilometri de Moscova, locuitorii susținând că sunetul s-a auzit în tot orașul, informează Pravda. Martorii susțin că înainte de explozie s-a auzit un zgomot puternic, care a fost urmat de fum și o lumină intensă.

Explozie puternică în Moscova, noaptea trecută

„Am auzit un șuierat, iar apoi a avut loc o explozie”, a declarat un martor pe canalul rusesc Telegram, în timp ce alți locuitori din orașul rusesc au postat videoclipuri pe rețelele de socializare cu urmările exploziei în Kolomna.

Conform TASS, autoritățile ruse susțin că explozia a avut loc în aer și ar fi putut fi provocată de o dronă, ale cărei fragmente nu au fost încă descoperite, a anunțat un purtător de cuvânt al forțelor ruse.

O drona ar fi explodat in aer, conform autoritatilor ruse
O drona ar fi explodat in Moscova

„Explozia a avut loc în aer. Cu un grad ridicat de probabilitate, a fost vorba de o dronă. Cu toate acestea, nu putem fi siguri de acest lucru, deoarece încă nu au fost găsite fragmente”, a declarat purtătorul de cuvânt.

La ceva timp după explozie, serviciile de urgență au declarat pentru TASS că o verificare a instalațiilor din zonă nu a relevat niciun semn de explozie.

În plus, conform ministerului energetic al regiunii Moscova, instalațiile de aprovizionare cu gaz și electricitate ale orașului funcționează în mod obișnuit, fără să aibă defecțiuni detectate.

Explozie pe un aerodrom din Rusia

O altă explozie puternică în Rusia, care s-a soldat cu victime, s-a petrecut la începutul lunii decembrie, unde trei persoane au murit iar alte șase au fost rănite. Tragedia s-a petrecut după ce o cisternă cu combustibil a explodat pe un aerodrom, la sud-est de Moscova. Ulterior s-a aflat că explozia a avut loc într-un hangar pentru avioane.

O bază aeriană rusă cheie folosită pentru a lansa bombardamente asupra Ucrainei a fost lovită puternic, ceea ce a dus la bombardiere avariate. Aerodromul „Engels-2” este localizat în regiunea Saratov, la sud-est de Moscova, la aproximativ 700 km de granița cu Ucraina.

Cu câteva zile înaintea exploziei, mai multe imagini din satelit au arătat că Rusia a adunat bombardiere și rachete de croazieră pe aerodrom, sugerând că un alt atac la scară largă asupra Ucrainei s-ar putea face cât de curând, asta după ce mai multe atacuri aeriene repetate au vizat o mare parte din infrastructura civilă a țării.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...