Scene cumplite în Hunedoara. Un câine a fost bătut, fără milă, cu lopata, după ce a intrat în curtea unui monument istoric

Elena Avramescu 14.09.2021, 11:27
Scene cumplite în Hunedoara. Un câine a fost bătut, fără milă, cu lopata, după ce a intrat în curtea unui monument istoric

Un câine a plătit scump după ce a intrat în curtea bastionului din Ilia. Patrupedul a fost bătut cu sălbăticie de un localnic, iar la scurt timp după, la faţa locului, a fost chemată Poliţia Animalelor.

Un câine a fost bătut, fără milă, cu lopata

Astfel că poliţiştii au fost nevoiți să intervină la sesizarea unui localnic din Ilia, care a fost martorul unor agresiuni odioase la care a fost supus un biet câine, în curtea bastionului din Ilia.

Acest căţel blând a fost bătut crunt cu lopata pentru că a intrat în incinta castelului. Atât de tare a fost lovit în cap de s-a auzit caşi cum ar lovi cineva un pietroi. Am anunţat Poliţia din comună şi au venit doi poliţişti care şi-au făcut datoria, apoi au anunţat Poliţia Animalelor care a venit la faţa locului şi au constatat că aşa de tare a fost lovit în cap încât îi curge sânge pe nas şi ochii i s-au umplut de sânge. Au venit la faţa locului şi un doctor veterinar, un criminalist care a făcut poze şi a ridicat lopata.

Nu pot să cred şi nici acum nu mi-am revenit şi nu o să îmi revin curând din ceea ce am putut să văd, câtă răutate putem că să avem noi, oamenii. Să loveşti cu atâta brutalitate un animal blând este ca şi cum ai lovi în cap cu lopata un copil de 3-4 ani, a spus Florin, un martor al scenelor de violenţă, potrivit Adevărul.

Un caine a fost batut, fara mila, cu lopata
Caine batut

Bărbatul n-a stat pe gânduri și a publicat pe pagina sa de Facebook imagini cu animalul agresat. Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, luni, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Ilia au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 41 de ani, în timp ce se afla în curtea unui imobil din localitatea Ilia, a lovit de mai multe ori un câine cu o lopată, astfel că i-a provocat mai multe leziuni la nivelul corpului.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor şi un medic veterinar, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de maltratarea şi schingiuirea animalelor (în baza Legii 205/2004, republicată), iar animalul a fost predat unei asociaţii specializate în protecţia animalelor, a spus Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Sursă foto: Florin Bulgar

Urmăriți Impact.ro și pe