Scene ca-n filmele de groază în Iași. Un bărbat și-a împușcat vecinul cu pistolul în gât din cauza muzicii asurzitoare

Elena Avramescu, Ciprian Ioana 31.05.2021, 16:26
Scene ca-n filmele de groază în Iași. Un bărbat și-a împușcat vecinul cu pistolul în gât din cauza muzicii asurzitoare

Un bărbat și-a împușcat vecinul cu pistolul în gât. Un bărbat din Iași a fost trimis la pușcărie de judecători, la scurt timp după un incident extrem de grav care s-a petrecut într-un imobil. Astfel că magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Daniel Ionuț Ionescu la 2 ani de pușcărie, pentru lovire sau alte violențe.

Un bărbat și-a împușcat vecinul cu pistolul în gât

Astfel, judecătorii au luat decizia de a-i înapoia bărbatului mai multe arme descoperite de mascați la perchezițiile efectuate la domiciliul lui. Scandalul a început după ce un vecin, extrem de deranjat de muzica dată la maximum de agresor, i-a bătut la ușă, pentru a-l ruga să dea volumul mai încet.

În urma incidentului extrem de grav, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Daniel Ionuț Ionescu la 2 ani de temniță, pentru lovire sau alte violențe. În plus, individul a fost obligat să-i achite victimei sale suma de 4.000 de lei, reprezentând daune morale. Ceea ce a surprins a fost faptul că judecătorii au decis să îi înapoieze agresorului arsenalul descoperit de oamenii legii.

Un barbat si-a impuscat vecinul cu pistolul in gat
Un barbat si-a impuscat vecinul

Instanța dispune confiscarea pistolului airsoft marca Umarex Walther T4E HDR50, de calibrul 50, cu încărcător și 6 bile, reprezentând bunul folosit la comiterea infracțiunii. Dispune restituirea către inculpat a următoarelor bunuri: două macete, o secure, un box tip pumnal negru, un box argintiu, o pușcă tip shotgun cu două țevi scurte, un pistol Umarex, strike systems, un box tip pumnal argintiu, un box de culoare neagră, un baston telescopic de 50 cm, cu husă, o pungă cu bile inscripționate «Training for engagement», o cutie cu bile cu inscripția «50 balls rubber», o pușcă ASG TAC 6, un pistol de 30 cm fără inscripție, cu încărcător detașabil, un pistol ASG, o pușcă MFG by G&G, o pușcă Combat Machine și un baston telescopic cu lungimea de 65 cm, au declarat magistrații ieșeni, potrivit BZI.

Astfel că procesul lui Daniel Ionuț Ionescu a început  la data de 24 februarie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au hotărât să-l trimită în judecată sub acuzația de lovire sau alte violențe. Asta s-a întâmplat imediat după ce ieșeanul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv.

Pe 1 februarie 2020, în jurul orei 9:30, inculpatul a împușcat-o în zona gâtului pe persoana vătămată cu un pistol de tip airsoft cu bile de cauciuc, marca Umarex Walther T4E HDR50, de calibrul 50, întrucât persoana vătămată venise la ușa apartamentului inculpatului, situat în municipiul Iași, pentru a-i spune să dea volumul muzicii mai încet. Mai apoi, în timp ce persoana vătămată fugea, a mai împușcat-o de câteva ori în spate, provocându-i leziuni (o plagă contuză, superficială, o echimoză), care au necesitat pentru vindecare 7-9 zile de îngrijiri medicale, au spus anchetatorii din Iași.