Scăpăm de restricții definitiv? Prefectul Capitalei a făcut anunțul. Care este ultima noutate despre relaxarea măsurilor

Ana Ionescu, Mirabela Năstase 31.05.2021, 15:50
Scăpăm de restricții definitiv? Prefectul Capitalei a făcut anunțul. Care este ultima noutate despre relaxarea măsurilor

De la 1 iunie, autoritățile pregătesc o nouă etapă de relaxări. Românii se vor putea bucura astfel de noi libertăți după ce rata de incidenţă a scăzut foarte mult în majoritatea regiunilor, datorită campaniei de vaccinare. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a făcut noi precizări despre măsurile de relaxare ce urmează să intre în vigoare începând cu 1 iunie și a dezvăluit ce noutăți pregătesc autoritățile pentru români.

Ce măsuri de relaxare vor intra în vigoare la 1 iunie. Anunțul făcut de prefectul Capitalei

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a anunțat că la 1 iunie vor intra în vigoare măsuri noi de relaxare. Printre acestea se numără și aceea că se vor putea redeschide discotecile și cluburile, însă doar pentru persoanele vaccinate. De asemenea, restaurantele își vor putea desfășura activitatea la o capacitate de 70%, însă doar cu persoane imunizate împotriva noului coronavirus.

„Noutățile sunt că de exemplu se vor putea organiza evenimente precum concerte sau festivaluri pentru care numărul de participanți nu va mai fi limitat în condițiile în care participarea este asigurată doar pentru persoane vaccinate. De asemenea, un spaţiu de 2 metri pătrați pentru fiecare persoană. De asemenea, în restaurante se permite activitatea la 70% din capacitate dar la fel, dacă o persoană demonstrează că este vaccinată. La fel în sălile de spectacol și concerte”, a declarat prefectul Alin Stoica, pentru Aleph News.

Scapam de restrictii definitiv Prefectul Capitalei a facut anuntul. Care este ultima noutate despre relaxarea masurilor3
Scapam de restrictii definitiv Prefectul Capitalei a facut anuntul. Care este ultima noutate despre relaxarea masurilor

Cum vor putea fi verificați clienții înainte de intrarea în restaurante sau în cluburi

Prefectul Capitalei a explicat că persoanele care vor dori să meargă la restaurante sau în cluburi vor trebui să facă dovada vaccinării cu schema completă, ambele doze de ser. Acesta a precizat că există posibilitatea verificării acestor persoane în baza de date a autorităților, dar patronii restaurantelor vor putea cere și dovada vaccinării  în format electronic sau pe hârtie.

„Există posibilitatea de verificare în baza de date RO vaccinare. Proprietarul clubului va cere dovada vaccinării, care poate fi prezentată electronic sau pe hârtie”, a adaugat prefectul Capitalei.

Alin Stoica s-a arătat optimist în ceea ce privește rata de vaccinare în Capitală, precizând însă că ritmul imunizării a scăzut în ultimele săptămâni.

„Rata de vaccinare pentru București este bună, în sensul că suntem peste 1,2 milioane cetățeni vaccinați cu minim o doză din 2,2 milioane listați că locuind în București. Este foarte îmbucurător și vedem că în continuare se prezintă persoane noi la vaccinare, însă nu într-un ritm atât de mare pe cât ne-am dori”, a mai precizat prefectul Stoica.

Urmăriți Impact.ro și pe