Scandalul înjurăturilor la adresa PSD nu a rămas fără urmări. Secretarul general al tineretului PNL a fost demis

Beatrice Dumitru 21.09.2022, 00:02
Scandalul înjurăturilor la adresa PSD nu a rămas fără urmări. Secretarul general al tineretului PNL a fost demis

Deși fac parte din coaliția de guvernare, rivalitatea nu a dispărut între PNL și PSD. Aflați pe litoral la o acțiune a tinerilor liberali, câțiva dintre aceștia au adresat cuvinte jignitoare la adresa social-democraților. În urma scandalului care a urmat după apariția imaginilor, secretar general al TNL a fost demis.

Consecințele scandalului înjurăturilor la adresa PSD

Tinerii din PNL prezenți la Școala de Vară intitulată „Next Level Leadership”, în weekendul 10-11 septembrie, au înjurat de mai multe ori PSD, partid care face parte din coaliția de guvernare. După apariția imaginilor, șefa tinerilor liberali și-a cerut scuze pentru comportamentul colegilor săi.

Însă scandalul nu a rămas fără consecințe. După ce liderii liberali au analizat imaginile cu ce s-a întâmplat la petrecerea care a urmat după dezbateri au decis ca Octavian Oprea să fie demis din funcția de secretar general al TNL. De asemenea, premierul Nicolae Ciucă l-a lăsat și fără postul de vicepreședinte al Autorității pentru Digitalizarea României, considerând că modul în care s-a comportat este incompatibil cu funcția publică.

Scandalul înjurăturilor la adresa PSD nu a rămas fără urmări. Secretarul general al tineretului PNL a fost demis
Nicolae Ciucă a fost prezent la Școala de Vară a tineretului liberal.

„Partidul Național Liberal se delimitează de astfel de comportamente care nu fac decât să atace principiile și valorile care stau la baza întregii noastre activități. Ne dorim alături de noi cât mai mulți tineri care să înțeleagă că PNL este ghidat de demnitate, solidaritate și respect. Avem nevoie ca tânăra generație să înțeleagă că schimbarea are loc numai prin implicare, iar implicarea necesită asumarea unui rol în societatea din care facem parte”, a anunțat partidul pe Facebook.

Reacția lui Marcel Ciolacu

După ce imaginile au apărut în socila media, liderul PSD Marcel Ciolacu a reacționat și a spus că ceea ce s-a întâmplat la petrecerea tinerilor liberali îi lasă „un gust mai mult decât amar”.

Fiecare face cât poate. E jignitor și arată o imaturitate… O fi vreun amendament la România Educată? Să încerce să-l pună pe hârtie… E rușinoș ce s-a întâmplat! Președinta TNL am văzut că și-a cerut scuze și eu o felicit, pentru că să recunoști o greșeală este un lucru… Îmi lasă un gust mai mult decât amar ceea ce s-a întâmplat”, a afirmat acesta într-o intervenție TV.

Octavian Oprea a fost principalul organizator al evenimentuluicare a avut loc în stațiunea Venus, unde tineri liberali au adresat cuvinte jignitoare la adresa membrilor PSD.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...