Scandal cu poliția la poarta lui Ion Iliescu. Scene incredibile la 32 de ani de la Revoluție: „Criminalule”. VIDEO

Gabriela del Pupo 23.12.2021, 12:29
Scandal cu poliția la poarta lui Ion Iliescu. Scene incredibile la 32 de ani de la Revoluție: „Criminalule”. VIDEO

Un gest simbolic făcut făcut în fața vilei lui Ion Iliescu de protestatarul Marian Ceaușescu s-a transformat într-un adevărat scandal cu poliția și jandarmeria care a intervenit în câteva minute. Protestatarul a venit la locuința fostului președinte pentru a marca 32 de ani de la Revoluția din 1989. Acesta avea cu el 15 litri de lichid roșu reprezentând sângele victimelor Revoluției și numele victimelor înscrise pe mai multe coli de hârtie.

„Am ajuns la vila lui, am să îi vărs sângele celor morți”

S-a luat o decizie in dosarul Revolutiei. Ce se intampla cu Ion Iliescu
S-a luat o decizie in dosarul Revolutiei. Ce se intampla cu Ion Iliescu

 

Protestatarul a împrăștiat hârtiile cu numele victimelor pe trotuarul din fața vilei și a vărsat lichidul roșu peste ele. Apoi și-a transmis și mesajul verbal fostului președinte Ion Iliescu:

„Am ajuns la vila lui, am să îi vărs sângele celor morți. Deja sunt pregătiți, mașina SPP-ului în față.” spune Marian Tivilic Moroșanu, cunoscut după numele de „Ceaușescu”, după modul în care îl imita pe fostul dictator.

Acesta a început să îi reproșeze lui Ion Iliescu evenimentele din 1989 care au dus la moartea a peste 1000 de persoane, copii și adulți.

„Uite bă criminalule, numele crimelor tale, sângele pe ele, ție cum iți curge la robinet?Sânge sau apă când te speli dimineață și seară? Uite criminalule așa se scurgea sângele” a început să scandeze protestatarul în fața vilei lui Iliescu.

Ceaușescu îl „bântuie” pe Ion Iliescu

Forțele de ordine au intervenit, însă după ce acesta deja așezase hârtiile și apucase să verse lichidul roșu și i-au spus că este pasibil de amendă contravențională pentru tulburarea ordinii publice.

Marian Ceaușescu s-a apărat spunând că gestul său este „un act artistic”.

De altfel și în noaptea de Sfântul Nicolae protestatarul l-a vizitat pe Ion Iliescu, atunci acesta a venit cu mai multe copii după dosarul Revoluției nesoluționat în instanță nici până astăzi. Putem spune că în ultimul timp Ceaușescu și-a făcut un obicei de a-l „bântui” pe Ion Iliescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...