Scandal cu bâte şi arme albe la Craiova. Un copil a fost înjunghiat în spate. Interlop periculos, printre bătăuși

Cătălina Burghelea 14.02.2022, 08:29
Scandal cu bâte şi arme albe la Craiova. Un copil a fost înjunghiat în spate. Interlop periculos, printre bătăuși

Un scandal uriaș, cu bâte și cuțite, a izbucnit, în Craiova, duminică seara. Șapte bărbați s-au războit în mijlocul străzii. Doi dintre ei au ajuns la spital, iar ceilalți au fost duși la poliție, pentru audieri. În răfuiala din Bănie au fost implicate două clanuri rivale. Martorii care au sunat la 112 au spus că s-au tras inclusiv focuri de armă.

Bătaie între două clanuri rivale din Craiova

Bătaia a avut loc în seara zilei de 13 februarie, pe strada Bârseşti, din orașul Craiova. Se pare că între membrii celor două grupări rivale exista un conflict mai vechi. Interlopii s-au mai încăierat și în trecut, au şi existat plângeri formulate, dar acestea au fost retrase. Duminică seara, când s-au reîntâlnit, bărbaţii au scos bâtele şi cuţitele şi au început să se lovească.

Conflict uriaș, aplanat de polițiști

Mai multe echipaje de intervenţie au fost trimise la faţa locului, după ce martorii care au sunat la 112 au susţinut ca s-au tras inclusiv focuri de armă. Ajunşi la cele două clanuri rivale, oamenii legii au constatat ca informaţia referitoare la armele de foc nu se confirmă. Forțele de ordine au stabilit că între patru bărbați, pe de o parte, și alți trei, pe de altă parte, toți din Craiova, a izbucnit un conflict uriaș.

„La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie, care din primele cercetări, au stabit că, între 4 bărbăţi, pe de o parte, şi alţi trei, pe de altă parte, toţi din Craiova, ar fi izbucnit un conflict, în urma căruia 2 tineri de 16 şi 29 de ani au fost transportaţi la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. În timpul conflictului, unui autoturism i-au fost provocate distrugeri”, a transmis IPJ Dolj.

O femeie gravidă din Galați, transportată la spital cu mașina Poliției

Două persoane au fost rănite: un copil de 16 ani și un tânăr de 29 de ani

Adolescentul de 16 ani a fost înjunghiat cu un cuţit în spate, iar tânărul de 29 de ani a primit lovituri cu o bâtă în cap. Cele două victime au fost duse la spital, unde au primit îngrijiri medicale.

Ce interlop periculos a participat la scandal

Printre bătăușii implicați s-a aflat și Sandokan Dăran, un interlop foarte periculos. Bărbatul a fost implicat, de-a lungul timpului, în mai multe cazuri de violenţă. El ar fi fost cel care l-a înjunghiat pe minor în spate.

„Persoanele implicate în conflict au fost identificate de poliţişti şi conduse la sediul poliţiei pentru audieri. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea situaţiei de fapt, urmând a fi luate măsurile legale care se impun”, a explicat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Dosar penal pentru lovire sau alte violențe și distrugere

De asemenea, în timpul conflictului, o mașină a fost avariată. În cauză, polițiștii craioveni au întocmit un dosar penal pentru lovire sau alte violențe și distrugere.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...