Satul cu cei mai longevivi oameni din România. Care e secretul lor, nicio boală gravă nu-i atinge

Badea Violeta 01.06.2023, 18:35
Satul cu cei mai longevivi oameni din România. Care e secretul lor, nicio boală gravă nu-i atinge

În țara noastră, femeile au o speranță de viață de 60,5 ani, iar bărbații de 59,3 ani, potrivit Institutului Național de Statistică. Tot în România, însă, există un sat unde oamenii depășesc cu mult aceste cifre. Iată în ce loc trăiește un număr considerabil de centenari și care este secretul lor!

Unde trăiesc cei mai longevivi oameni din România

Maftei Pop a fost cel mai bătrân om din România. Acesta a trăit nu mai puțin de 148 de ani. S-a născut în anul 1804 și a încetat din viață pe data de 15 martie 1952.

Și, cel mai important, Maftei Pop s-a născut în Valea Loznei-Sălaj, la fel ca și Domnica Varga. Femeia are aproape 100 de ani și locuiește în Buzaș-Sălaj, sat unde trăiesc cei mai longevivi oameni din România.

Care este secretul lor? Ei bine, Domnica Varga spune că munca îi ține pe săteni în viață. Spre exemplu, ea are 93 de ani, dar chiar şi la această vârstă continuă să crească animale, să cosească iarbă și să taie lemne.

Femeia susține că nu are niciun ajutor și face toate treburile singură. Singurul ei „sprijin” este cafeaua pe care o bea de dimineață. Cu ajutorul ei capătă energie și o stare bună.

„Este mai rău când stai, înțepenești”, a mărturisit Domnica Varga într-un interviu acordat pentru Transilvania TV.

Citește și Satul din România unde cel mai tânăr locuitor are 70 de ani. Imagini parcă rupte dintr-o altă lume. FOTO!

Domnica Varga 1
Domnica Varga 

Femeia nu se confruntă cu nicio problemă de sănătate

Surprinzător sau nu, Domnica Varga nu are nicio problemă de sănătate, deși se apropie vertiginos de vârsta de 100 de ani. Tot pentru televiziunea menționată mai sus, fiica femeii a spus că mama ei este mai sănătoasă decât ea.

„Dacă n-ar fi ea eu nu aș putea face nimic. Ea mă ajută. (…) Nu a fost niciodată într-un spital. Mai ia un antinevralgic când e. În rest, dacă și-a băut cafeaua dimineață, păi se duce și își face de lucru.

Bea cafea de vreo patru ani, până acum nu i-a trebuit, nu a avut treaba cu cafeaua”, a dezvăluit fiica Domnicăi Varga, pentru sursa citată.

Citește și Locul din România unde funcțiile organismului se regenerează instant. Multe miracole s-au întâmplat aici!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...