Șapte persoane din Coreea de Sud s-au înecat într-o parcare din cauza taifului Hinnamnor. Supraviețuitorii, 12 ore agățați de tavan

Beatrice Dumitru 07.09.2022, 16:41
Șapte persoane din Coreea de Sud s-au înecat într-o parcare din cauza taifului Hinnamnor. Supraviețuitorii, 12 ore agățați de tavan

Taifunul Hinnamnor, cea mai puternică furtună ciclonică din acest an, a lovit Coreea de Sud la începutul acestei săptămâni. Cel puțin zece persoane au murit în Coreea de Sud din cauza furtunii, care a măturat coastele de sud și de est ale țării, luni și marți, provocând valuri uriașe, vânturi puternice și ploi abundente.

12 ore agățați de tavan

Șapte persoane din Coreea de Sud au murit după ce au rămas blocate într-o parcare subterană în timpul inundațiilor cauzate de taifunul Hinnamnor. Aceștia au coborât să-și mute mașinile, dar au fost prinși de puhoiul de apă care a pătruns în parcare.

Echipajul a spus că au salvat două persoane, care au supraviețuit pentru că s-au agățat de țevile de pe tavan și au stat acolo mai mult de 12 ore. Marți seara, salvatorii au fost nevoiți să treacă prin apa de câțiva metri pentru a intra în subsolul aproape complet inundat. Potrivit site-ului Yonhap, supraviețuitorii și victimele erau locuitori ai unei clădiri din zonă și li s-a spus de către administrație să-și mute mașinile din parcare, notează BBC.

Șapte persoane din Coreea de Sud s-au înecat într-o parcare din cauza taifului Hinnamnor. Cum au reușit să scape supraviețuitorii
Coreea de Sud a fost afectată de ploi extreme și caniculă.

Coreea de Sud, afectată de ploi extreme și caniculă

Supraviețuitorii, un bărbat în vârstă de 30 de ani și o femeie de 50 de ani, sunt în stare stabilă. Președintele Yoon Suk-yeol și-a exprimat durerea în legătură cu incidentul, pe care l-a numit un „dezastru”. „Nu am putut dormi noaptea trecută din cauza acestei tragedii”, a spus el, adăugând că a desemnat orașul ca zonă specială de dezastru și că va călători în regiune.

Pohang, orașul în care s-a produs tragedia, a suferit cele mai grave pagube din întreaga țară. Într-o zonă, un hotel de pe plajă s-a prăbușit în timpul furtunii, dar niciun oaspete nu a fost rănit. Alte orașe din sud, inclusiv Busan și Ulsan, se confruntă cu furtuna care a rupt drumuri și copaci și a spart ferestrele clădirilor.

Coreea de Sud, ca multe țări din Asia de Est, a suportat în ultimele luni ploi extreme, precum și temperaturi record, iar la începutul lunii august, au înregistrat averse masive care au inundat orașe, inclusiv capitala Seul. Cel puțin opt persoane au murit, inclusiv trei care locuiau în apartamente la subsol.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...