„Salariul unui profesor pe-un an”. Val de reacții dure după ce Carmen Iohannis a purtat bijuterii scumpe în Germania. Cât costă accesoriile

Stan Filon 05.06.2023, 15:27
„Salariul unui profesor pe-un an”. Val de reacții dure după ce Carmen Iohannis a purtat bijuterii scumpe în Germania. Cât costă accesoriile

Președintele Klaus Iohannis a mers în acest weekend în Germania, unde i-au fost înmânate două premii. Președintele a fost însoțit de partenera sa de viață, Carmen Iohannis, care însă a fost criticată la scenă deschisă, după ce s-a afișat cu bijuterii scumpe.

Val de reacții dure după ce Carmen Iohannis a purtat bijuterii scumpe în Germania

În plină grevă a profesorilor, președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au mers în Germania, în weekend, unde șeful statului a primit două premii: „Premiul Civic German” și „Premiul Franz Werfel pentru drepturile omului”.

Ei bine, apariția Primei Doamne a răpit toate privirile, mai ales că partenera de viață a președintelui României a ales să poarte o rochie roz, accesorizată însă cu două bijuterii destul de scumpe, care au atras imediat atenția. Fotografiile cu Prima Doamnă, profesor de profesie, au ajuns și la dascălii din țară, care au intrat deja în cea de-a 3-a săptămână de grevă generală.

Val de reactii dure dupa ce Carmen Iohannis a purtat bijuterii scumpe in Germania
Val de reactii dure dupa ce Carmen Iohannis a purtat bijuterii scumpe in Germania

„Salariul unui profesor pe-un an”

Profesorii din România se plâng de salariile foarte mici, iar când au văzut fotografiile cu Prima Doamnă, au început să se întrebe cum de își permite astfel de bijuterii, dintr-un salariu de profesor. Criticile nu au încetat să apară, iar profesorii au răbufnit pe internet.

„Din vocație le-a plătit!”, „Salariul unui profesor pe-un an”, „Din salariul ei de 3 mii și ceva?! Nu creeeed…”, „Le-a avut uitate într-un sertar din lada de zestre… era într-una din cele șase case pe care nu le-a mai vizitat de mult” sunt doar câteva dintre zecile de comentarii pe care le-a adunat o postare dintr-un grup privat, „Învățământ Preuniversitar”, cu peste 50.000 membri.

Bijuteriile pe care Carmen Iohannis le-a purtat au semnătura brandului Malvensky. Ulterior, compania și-a promovat bijuteriile, postând pe Facebook imaginile cu Carmen Iohannis.

„Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, a ales să își completeze ținuta elegantă cu o selecție excepțională de bijuterii din colecția Malvensky Grace Diamonds. Suntem mândri să creăm piese atemporale care onorează și celebrează frumusețea și individualitatea unică a celor care le poartă”, a scris firma de bijuterii.

Potrivit site-ului oficial al companiei, Carmen Iohannis a purtat un inel Monte Carlo, din aur alb de 18 kt, cu diamante albe, care costă 12.500 de lei și un colier Monaco, tot din aur alb de 18 kt, cu diamante albe, care poate fi cumpărat cu 48.000 de lei, cu 7 mii de lei mai mult decât tot salariul primit de Carmen Iohannis anul trecut, potrivit declarației de avere.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...