Salariile deputaților și senatorilor din România. Câți bani cheltuie parlamentarii lunar

Elena Avramescu 17.11.2020, 10:54
Salariile deputaților și senatorilor din România. Câți bani cheltuie parlamentarii lunar

Alegerile parmalentare 2020 care se vor desfășura în această iarnă vor decide noua formulă din Senat și Camera Deputaților. În acest sens, partidele și-au finalizat listele, iar candidații se pregătesc pentru campania electorală. Este logic ca românii să se întrebe câți bani „investim” lunar pentru a-i plăti pe cei aleși să ne reprezint.

Salariile deputaților și senatorilor din România

În 2020, Camera Deputaților a publicat, pe site-ul instituției, lista salariilor de bază și indemnizațiilor lunare primite de deputați, începând cu data de 1 septembrie 2020. La prima vedere, se poate observa ușor faptul că cel mai mare venit brut îl încasează președintele Camerei Deputaților, care primește 23.920 de lei pe lună. Dacă vă întrebați ce salarii au deputații din România,  potrivit sursei, aceștia au o indemnizație brută lunară de 18.720 de lei.

Deputații mai primesc, în afară de indemnizație și bani pentru funcționarea cabinetului parlamentar, și diurnă pentru participarea la ședințe, diurnă de deplasare, bani pentru locuință și combustibil. De fapt, suma cheltuită de stat pentru fiecare deputat ar putea depăși valoarea de 20.000 de lei pe lună.

Citește continuarea pe Știri din lume.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...