„Sacrificiul” făcut de soţia lui Călin Popescu-Tăriceanu de dragul fostului premier. Ce nu a dorit să se spună despre ea. „Am făcut un pas în spate”

Ioana Bucur 01.04.2022, 10:53
„Sacrificiul” făcut de soţia lui Călin Popescu-Tăriceanu de dragul fostului premier. Ce nu a dorit să se spună despre ea. „Am făcut un pas în spate”

Loredana Popescu-Tăriceanu s-a căsătorit cu fostul premier al României în anul 2013. O prezență discretă, dedicată artei și familiei sale, femeia a ales să stea departe de ochii publicului. Acum, după aproape nouă ani de căsnicie, soția lui Călin Popescu-Tăriceanu a vorbit pentru întâia oară despre relația cu omul politic. Ce sacrificiu a ales să facă după ce au devenit, oficial, soț și soție.

Ce a ales să facă soția lui Călin Popescu-Tăriceanu de dragul fostului premier

Călin Popescu-Tăriceanu este la mariajul cu numărul cinci. La aproape doi ani după divorțul de Ioana Dinu, fostul premier s-a căsătorit cu Loredana Moise, o femeie cu 26 de ani mai mică decât el și care i-a dăruit cel de-al patrulea băiat – Tudor. De când a devenit „doamna Popescu-Tăriceanu”, a fost o prezență discretă, stând departe de tot ce înseamnă viață publică.

Acum, înainte de prima sa expoziție de pictură în acuarelă ce își va deschide ușile pe 9 aprilie 2022 în Buzău, orașul său natal, soția fostului premier a acceptat să vorbească pentru prima oară despre viața sa.  De profesie designer, este o femeie ambițioasă. Loredana și-a deschis propriul atelier de creație imedat după terminarea studiilor, deci înainte de al-l cunoaște pe Călin Popescu-Tăriceanu.

„Am terminat institutul, am terminat Textile – design vestimentar -, tot la păpuși m-am întors. Pe vremea aceea, institutul era de cinci ani – acum se fac trei ani – și, după terminarea facultății, mi-am deschis atelierul. Deci nu mi-am deschis atelierul de când sunt soția lui Călin Popescu-Tăriceanu”, a spus ea, potrivit Gândul.

După ce s-a căsătorit cu omul politic, a ales să facă un „sacrficiu” – a făcut un pas în spate. Nu a vrut niciodată să se bucure de notorietate, ca nu cumva să i se reproșeze că s-ar folosi de numele soțului său.

„După ce m-am căsătorit cu Călin, am făcut un pas în spate și mi-am văzut de treaba mea. Niciodată nu am vrut să ies în evidență, pentru că oamenii mi-ar fi spus: „Se folosește de numele soțului”. Ei bine, nu. Nu m-am folosit de numele soțului, am trecut în semiumbră, dar eu am făcut același lucru și înainte, și după ce m-am căsătorit cu Călin”, a mai spus Loredana Popescu-Tăriceanu.

Sacrificiul facut de sotia lui Calin Popescu-Tariceanu de dragul fostului premier

„Bine, domnule inginer, lasă-mă pe mine!”

Fostul premier i-a fost mereu alături, ajutând-o la fiecare pas, dar tot el este și „cel mai bun critic” al său: „Cel mai bun critic al meu este Călin. Îmi spune: „Aici parcă ar trebui mai multă culoare sau nu”. I-am spus: Bine, domnule inginer, lasă-mă pe mine!”.

Cei doi au împreună un băiat, Tudor, în vârstă de șapte ani. Puștiul a învățat deja să picteze, având-o ca profesor chiar pe mama sa, însă visează să devină fotbalist:

„L-am învățat și pe Tudor (n.red. – să picteze), i-am pus pensula în mână. L-am învățat câteva noțiuni, este foarte greu. Este răbdător… Nu atât de răbdător, eu am fost mult mai răbdătoare, pentru că eu asta mi-am dorit. Tudor, acum, se visează fotbalist. I-am spus: „Tudor, fotbalul nu este o meserie, trebuie să ai o meserie”. Îi place, dar în același timp ar vrea să facă foarte multe lucruri”, a povestit soția premierului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...