S-a terminat răbdarea lui Gigi Becali cu Nicolae Dică. Ce va fi obligat să facă antrenorul FCSB după ultima înfrângere

Gabriel Peneș 01.09.2022, 10:53
S-a terminat răbdarea lui Gigi Becali cu Nicolae Dică. Ce va fi obligat să facă antrenorul FCSB după ultima înfrângere

S-a terminat răbdarea lui Gigi Becali cu Nicolae Dică. FCSB a pierdut clar partida de miercuri seară, cu Farul lui Gică Hagi, scor 1-3. Deși îi acordase 15 meciuri „de libertate”, în momentul în care l-a numit pe Dică pe banca tehnică, patronul roș-albaștrilor nu mai suportă situația din clasament a echipei sale. Gigi Becali, în ciuda calificării în grupele Conference League, vede cum FCSB se scufundă spre subsolul clasamentului, riscând chiar neintrarea în play-off-ul Superligii.

S-a terminat răbdarea lui Gigi Becali cu Nicolae Dică

S-a terminat răbdarea lui Gigi Becali cu Nicolae Dică. FCSB a pierdut încă un meci în Superligă. De data aceasta, vicecampioana s-a înclinat clar, la Ovidiu, în fața Farului lui Gică Hagi, scor 1-3. Cu acest eșec, echipa antrenată de „Dicanio” își „consolidează” locul 13 în clasament, în timp ce dobrogenii au preluat din nou fotoliul de lider de la Rapid, grație golaverajului.

FCSB a ajuns la o linie de clasament incredibilă după 7 meciuri în campionat. Are doar o victorie, 4 egaluri și 2 înfrângeri. Becali anunțase în momentul numirii lui Dică pe banca tehnică a formației că se va băga peste acesta doar dacă roș-albaștrii nu vor fi lideri, chiar și cu 3 puncte în fața CFR Cluj, după primele 15 meciuri. Au trecut doar 7 partide în campionat pentru Dică și deja patronul nu mai are răbdare cu tactica acestuia.

S-a terminat răbdarea lui Gigi Becali cu Nicolae Dică. Ce va fi obligat să facă antrenorul FCSB după ultima înfrângere
Italianul Andrea Compagno a debutat cu gol la FCSB, dar reușita sa a fost insuficientă pentru ca echipa să evite înfrângerea contra celor de la Farul

Ce va fi obligat să facă antrenorul FCSB după ultima înfrângere

Gigi Becali a anunțat că nu-i va mai da voie antrenorului să folosească sistemul 4-2-3-1. Patronul va impune un 4-3-3, care, spune el, o va ajuta pe FCSB să-și domine adversarii la capitolul posesie.

„Aici am mâncat bătaie pentru că au jucat ei fotbal. Noi am crezut că suntem vedete calificate în Europa, de ce să alergăm prea mult? Nu știu ce zice Dică, dar jucătorii ăia care nu au curaj au calificate echipa în grupe. Părerea mea e că e și vina lui. Dacă ai o echipă valoroasă ca FCSB și nu ai posesia, e doar vina antrenorului.

Cea mai mare greșeală și o să mă impun și o să-i cer să schimbe sistemul de joc. Nu se poate să câștigăm cu sistemul ăsta. Dacă joci 4-2-3-1, trebuie să joci cu doi mijlocași defensivi. Noi ce am jucat, 4-1-1-3-1? Dacă joci 4-3-3 e altceva, domini mijlocul terenului. Noi am avut 4-0-4-1. Dulca a fost zero, Olaru e inter, nu am avut jucător defensiv.

Mijlocul terenului dacă nu-l domini, poți să ai cinci de Messi și de Haaland, tot pierzi. Va juca 4-3-3, s-a terminat cu 4-2-3-1. Dacă vrei așa, joci și cu Oaidă, și cu Malcom. Dică va schimba asta la ordinul meu: 4-3-3! La revedere! Dacă ei nu pot să joace ce vrei tu, lasă-i să joace ce știu”, a declarat Gigi Becali, la Digi Sport, după înfrângerea cu Farul.

FCSB și-a amânat partida cu CFR Cluj, programată pentru duminică, 4 septembrie, ambele echipe urmând să debuteze în grupele Conference League pe 8 septembrie. Echipa lui Becali va juca la Londra contra celor de la West Ham United., în timp ce echipa campioană o va întâlni, tot în deplasare, pe campioana din Kosovo, FC Ballkani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....