S-a terminat chinul de la meciurile de fotbal din România. De astăzi, fanii pot umple stadioanele la capacitate maximă

Sorin Barbu 09.03.2022, 16:21

Fotbalul românesc se poate bucura din nou de stadioane pline, după două ani. Ieșirea din starea de urgență, decisă de CNSU la data de 8 martie, oferă posibilitatea cluburilor să permită accesul fanilor la capacitatea maximă a arenei.

Din nou cu stadioane pline în România

Porțile stadioanelor din România s-au închis prima oară în martie 2020. Pandemia de covid începuse să muște serios și se adunau tot mai multe restricții: meciuri anulate, jucători și oficiali în pandemie, competiții decise la „masa verde”. După doi ani toate aceste restricții au fost anulate.

Comitetul de Urgenţă al FRF s-a întrunit și a anunțat suspendarea celebrelor protocoale „de desfășurare a competițiilor de fotbal” și de „desfășurare a competițiilor de fotbal în sală”. Această decizie a fost luată după ce a „încetat starea de alertă”.

„În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă, compus din Răzvan Burleanu– Preşedinte FRF, Gino Iorgulescu – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian Goga – Vicepreşedinte FRF, cu unanimitate de voturi a luat următoarele decizii:

Având în vedere încetarea aplicabilității dispozițiilor prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și Hotărârea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 16 din 08.03.2022 pentru abrogarea Hotărârii CNSU nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, aprobă suspendarea Protocolului de desfășurare a competițiilor de fotbal și a Protocolului de desfășurare a competițiilor de fotbal în sală”, se spune în comunicatul oficial.

Gigi Becali, foc si pară! Rapidul va putea să joace pe Arena Nationala

Din aceste protocoale mai răzbat acum doar câteva recomandări în situațiile în care apar persoane care sunt pozitive.

„Recomandă menținerea regulilor de igienă și prevenție la stadion/teren de antrenament/cazare/deplasare, precum și testarea persoanelor care prezintă simptome COVID-19 și izolarea persoanelor pozitive.

Subliniază necesitatea respectării de către structurile sportive, în orice moment, a tuturor obligațiilor impuse de normele legale in vigoare”, se arată în comunicatul FRF.

Alte decizii luate de Comitetul de Urgenţă al FRF

Aprobă costurile aferente organizării și desfășurării meciului amical dintre echipele U21 ale României și Finlandei.
Aprobă costurile aferente desfășurării meciului amical dintre echipele U21 ale Marocului și României.
Aprobă costurile aferente organizării și desfășurării meciului amical dintre echipele U20 ale României și Norvegiei.
Aprobă costurile aferente desfășurării meciului amical dintre echipele U20 ale Elveției și României.
Aprobă costurile aferente organizării și desfășurării meciului oficial dintre echipele de senioare ale României și Norvegiei.
Aprobă costurile aferente desfășurării meciului oficial dintre echipele de senioare ale Croației și României

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe