S-a schimbat regulamentul în fotbalul românesc. Gigi Becali, în extaz

S-a schimbat regulamentul în fotbalul românesc. Gigi Becali, în extaz ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

În contextul pandemiei, Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a decis modificarea temporară a Legilor Jocului, ceea ce i-a dat câteva idei finanțatorului FCSB, Gigi Becali.

Gigi Becali e în extaz după anunțarea noilor reguli din Liga 1

Una dintre deciziile importante luate în Comitetul de Urgență al FRF vizează numărul de schimbări care pot fi efectuate de o echipă în timpul unui meci, măsură aplicabilă temporar în primele două ligi din România. Totodată, s-au dat dispoziții și în privința numărului de jucători ce vor fi trecuți în raportul de joc.

Astfel, vestea care îi interesa pe cei implicați în competiții este că, până la finalul sezonului, echipele pot efectua maximum 5 schimbări în timpul unui meci, condiția fiind ca acestea să nu fie făcute în mai mult de trei momente de întrerupere.

Pe Gigi Becali această măsură îl încântă la maxim. Mai ales că este recunoscut apetitul său pentru schimbări în timpul meciului și pentru deciziile pe care le comunică antrenorilor. Așa că finanțatorul FCSB își freacă acum mâinile de bucurie, la aflarea acestei decizii.

„M-a bucurat modificarea regulamentului, asta cu 5 schimbări. Vreau să fac și eu o mare performanță, ca să rămână de pomină: 4 schimbări la pauză!”, a spus Gigi Becali.

Vor fi 20 de jucători pe raportul de joc

Pe lângă numărul maxim de schimbări, a fost decis și numărul de jucători care pot fi trecuți pe raportul de joc. Astfel, a fost aprobabtă propunerea celor de la Universitatea Craiova și CFR Cluj ca pe foaia oficială de joc să fie trecuți 20 de jucători, dintre care minim 8 să fie formați la nivel național.

„Pentru sezonul competițional 2019/2020 cluburile de fotbal participante la campionatul național Liga 1 pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, dintre care 9 jucători de rezervă, cu obligația de a înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 8 jucători formați la nivel național.”

„Jucătorii care nu prelungesc raporturile contractuale cu cluburile în vederea finalizării sezonului 2019/2020 vor putea fi înlocuiți cu alți jucători în listele A și B, oricând. Excepția se referă doar la jucătorii cărora urmează să le expire contractul la finalul sezonului 2019/2020 astfel cum a fost stabilit la începerea campionatului”, se arată în comunicatul FRF.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI