S-a decis cât vom plăti pentru carnea de miel de Paște. Fermierii au scumpit și dau vina pe recentele majorări

Nicu Stan 29.03.2022, 20:38
S-a decis cât vom plăti pentru carnea de miel de Paște. Fermierii au scumpit și dau vina pe recentele majorări

S-a decis cât vom plăti pentru carnea de miel de Paște. Fermierii au scumpit și dau vina pe recentele majorări, respectiv scumpirea carburanților, dar și a furajelor, în contextul războiului din Ucraina.  Astfel, carnea de miel pentru Paște se va scumpi cu aproximativ 30%.

Fermierii cresc prețul la carnea de miel. Cu cât se va găsi în magazine carne de miel pentru Paște 2022

Fermierii vor vinde carnea de miel pentru Paște 2022 mai scump ca anul trecut. Crescătorii dau vina scumpirii pe recentele majorări de prețuri, în frunte cu cele de la benzină și motorină, precum și pe creșterea prețului furajelor, în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina. Astfel, kilogramul de carne de miel în viu va ajunge în acest an la cel puțin 20-25 de lei.

Ca în fiecare an, de Paște, interesul românilor pentru carnea de miel va crește vertiginos, însă fermierii avertizează că prețurile vor fi însă mai mari ca anul trecut, cel mai probabil cu 30%.

Mieii de Paste 2022 vor fi mai scumpi, avertizeaza fermierii
Mieii de Paste 2022 vor fi mai scumpi, avertizeaza fermierii

Fermierii amenință chiar și cu prețuri mai mari

Președintele Asociației Eco Miorița din comuna sibiană Vurpar, Florin Dragomir, care are ca domeniu de activitate creșterea ovinelor și a taurinelor, anunță că 2022 va aduce un preț semnificativ mai mare comparativ cu 2021.

„Chiar zilele trecute, la finele lui martie, am primit o ofertă semnificativă de cumpărare de miei cu 20 de lei kilogramul în viu. Dacă cu trei săptămână înainte de Paști avem un asemenea preț, e foarte posibil ca el să mai crească. Vom putea vorbi cel mai probabil de kilogramul de miel, în viu, de 25 de lei. Poate și mai mult, fiindcă nu știm cum va merge piața până la Paști!”, a declarat Florin Dragomir, conform playtech.ro.

Fermierii se bazează pe faptul că fiecare român cumpără o bucățică de miel de Paște

Conform acestuia, tariful la mielul în viu va da tonul prețului carcasei de miel, ca de altfel în fiecare an.

„Dacă prețul kilogramului de carne de miel se va vinde în viu sau în viață, cum mai spunem noi, cu 20 sau 25 de lei, atunci în supermarket carnea va ajunge să fie vândută cu 40-45 de lei. La magazine, indiferent de mărimea acestora, mă tem că carcasa de miel nu va fi scoasă la vânzare sub 40 sau 45 de lei, kilogramul. Știm prețurile de ani buni. În plus, foarte puțini români nu cumpără în cele din urmă carne de miel, ca să aibă pentru ziua de Paști. Măcar o bucățică și tot pun ceva pe masa de Paști”, indică Florin Dragomir.

Urmăriți Impact.ro și pe