S-a aflat ziua când ar putea începe testarea masivă a populației în România. Anunțul a venit de la Guvern

Redacția IMPACT 20.05.2020, 16:08

La nivelul Guvernului se discută despre o testare mai mare a populației României, pentru a fi identificat numărul de pacienți care au anticorpi pentru COVID-19. Când ar putea fi posibil un astfel de moment?

Horațiu Moldovan, despre testarea populației

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății spune că Guvernul are în vedere posibilitatea testării în masă a populației României.

Horatiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca
Horatiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

„Este vorba despre o testare eşantionată a populaţiei, nu globală, ca să zicem aşa. O să practicăm un studiu de seroprevalenţă, să vedem numărul de pacienţi care au anticorpi pentru COVID-19, care au trecut, deci, prin această infecţie. Această testare are rolul de a avea o imagine a răspândirii infecţiei la nivelul populaţiei, am putea să vedem ce categorii au fost mai afectate şi în ce regiuni”, a explicat secretarul de stat.

Întregul proces ar urma să fie implementat în funcție de anumite eșantioane, pentru a fi identificat numărul de pacienți care au anticorpi pentru COVID-19. Testarea se va face, cu precădere pentru categoriile de persoane mai afectate de răspândirea virusului SARS-CoV-2.

„Această testare are rolul de a face de avea o imagine a răspândirii infecție in populație și am putea să vedem ce categorie de pacienți și ce categorii de populație au fost mai afectate și în ce regiuni. Acest proiect urmează să fie implemntat în momentul în care ne consideram că am stăpânit fenomenul acut și în care focusul este pe testarea PCR, pentru diagnostic pozitiv antigen. După data de 1 iunie vom lua în discuție această variantă. Atunci se va pune problema să facem un astfel de studiu”, a declarat Horațiu Moldovan, în cadrul unui eveniment online, realizat de Profit.ro.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 196 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 198 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11.050 de  persoane. Alte 30.645 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 332.487 de teste, arată datele furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. 

 

Sursa foto: Inquam Photos

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe