S-a aflat acum! Ilie Năstase a avut o întâlnire secretă cu Elena Ceaușescu. Momentul l-a marcat pe viață: „Eu eram total nevinovat”

Iancu Andreea 06.12.2020, 15:06
S-a aflat acum! Ilie Năstase a avut o întâlnire secretă cu Elena Ceaușescu. Momentul l-a marcat pe viață: „Eu eram total nevinovat”

Ilie Năstase, întâlnire secretă cu Elena Ceaușescu. Ilie Năstase a povestit o întâmplare uluitoare, din vremurile în care făcea performanță în tenis. Sportivul a mărturisit că a avut o întâlnire secretă cu Elena Ceaușescu, iar momentul a fost unul care l-a marcat pe viață. Pentru că era doar un puști, Năstase s-a speriat din cauza situației.

Ilie Năstase, întâlnire secretă cu Elena Ceaușescu

Este un nume uriaș în sportul românesc datorită performanțelor sale din tenis. Însă vremurile în care Ilie Năstase a dus numele României pe cele mai înalte podiumuri erau marcate de comunism. Astfel, Elena Ceaușescu și liderul comunist Nicolae Ceaușescu urmăreau îndeaproape prestațiile lui Năstase. Din această cauză, tenismenul s-a confruntat cu o situație neașteptată.

Ilie Năstase a povestit cum era să dea de belea din cauza unui prieten care semăna cu el. Acesta era un italian care îi ceruse mașina împrumut sportivului pentru o plimbare prin București. Cum Securitatea era la curent cu tot ceea ce se petrecea, italianul și mașina Alfa Romeo a lui Ilie au fost urmăriți prin Capitală, crezând că este vorba despre Năstase. Totuși, tenismenul a mărturisit că el se afla în camera de hotel alături de Ion Țiriac în timp ce prietenul său se desfășura prin București alături de diverse domnișoare.

Ilie Năstase a povestit cum a ajuns să poarte o discuție secretă cu Elena Ceaușescu
Ilie Năstase a povestit cum a ajuns să poarte o discuție secretă cu Elena Ceaușescu

„Eu eram total nevinovat”

Cum în comunism liderii Elena și Nicolae Ceaușescu erau informați despre tot ceea ce se întâmpla în România, Ilie Năstase a fost cât pe ce să intre în bucluc. Înainte de finala Cupei Davis din 1972, disputată la București, s-a zvonit că Ilie Năstase și Ion Țiriac ar fi urmat să vândă meciul unor sportivi americani. Deși finala a fost pierdută, Ilie a mărturisit că nu a fost vorba despre niciun aranjament. Totuși, zvonurile au ajuns la urechile liderilor comuniști, iar Ilie s-a văzut nevoit să dea ochii cu Elena Ceaușescu.

Cert este ca dupa meci, Ceausescu a primit ambele delegatii la Comitetul Central. Eu, in ziua imediat urmatoare, trebuia sa plec la Barcelona. Aveam un turneu acolo. A fost motivul pentru care am stat destul de putin la intalnirea de la Comitetul Central, dar socul cel mare l-am avut la iesirea din cladire.

Chiar la iesirea din cladire, de zid, statea rezemata o doamna. Nu mi-am dat seama cine este. Eu ma indreptam spre masina. Ma pregateam sa plec. Cand, la un moment dat am auzit: Tovarasu’ Nastase, putem sta putin de vorba? Cand m-am intors, am inghetat. Era chiar Elena Ceausescu. Mi-a spus doar atat: Copile, poti merge linistit. Eu si Nicu stim ca nu ai vandut meciul. Stim ca esti patriot si esti cu sufletul pentru tara. Va dati seama cat de diabolici puteau fi unii oameni. Acele rapoarte ajunsesera, probabil, pe masa celor doi. Iar eu eram total nevinovat, a povestit Ilie Năstase pentru SportNews, citat de playtech.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...