Russell Crowe joacă în ecranizarea unui roman românesc. Are rolul principal în filmul făcut după cartea lui Eugen Ovidiu Chirovici

Ana Anitoiu 31.08.2022, 23:45
Russell Crowe joacă în ecranizarea unui roman românesc. Are rolul principal în filmul făcut după cartea lui Eugen Ovidiu Chirovici

Russell Crowe joacă în ecranizarea unui roman românesc. Celebrul actor de la Hollywood are rolul principal în filmul „Sleeping Dogs”, făcut după cartea lui Eugen Ovidiu Chirovici, „Cartea oglinzilor”. El va interpreta un fost detectiv însărcinat să reanalizeze un caz de crimă din trecutul său.

Ce rol a primit Russell Crowe în ecranizarea romanului românesc

Russell Crowe îl interpretează în acest film pe Roy Freeman, un fost detectiv care urmează un tratament de ultimă generație împotriva bolii Alzheimer. El este nevoit să reanalizeze o investigație din trecutul său, după ce un deținut condamnat la moarte l-a arestat cu 10 ani în urmă începe să-și proclame nevinovăția.

Luptând pentru a-și recăpăta memoria, personajul interpretat de Russell Crowe apelează la fostul lui partener pentru a-l ajuta să descopere adevărul. Cei doi încep să dezlege un lanț încâlcit de secrete, iar personajul principal face descoperiri îngrozitoare pe parcurs.

„Memoria trecutului este cea care ne oferă contextul pentru ceea ce suntem. Un personaj care este lipsit în această calitate vine cu un tip de umanitate foarte complex – și nu există nimeni mai bun la întruchiparea unor personaje complexe decât Russell Crowe”, a declarat regizorul filmului, Adam Cooper.

Russell Crowe joaca in ecranizarea unui roman romanesc
Russell Crowe. Foto: Captura YouTube

Când vor începe filmările

Filmările sunt programate să înceapă în ianuarie 2023. Filmul, produs de Nickel City Pictures, marchează debutul regizoral al lui Adam Cooper, care a scris scenariul împreună cu Bill Collage. Anterior, Cooper și Collage au scris scenariile pentru „Assassins Creed” și „Exodus: Zei si regi/ Exodus: Gods and Kings”.

Mark Fasano, președintele Nickel City Pictures, va produce acest film alături de Cooper, Collage și Pouya Shabazian de la New Leaf Literary. Producători executivi vor fi Matthew Goldberg, Cliff Roberts, Arianne Fraser, CEO-ul Highland Film Group și Delphine Perrier, COO, și Ford Corbett.

„Pedigree-ul de povestitor al lui Adam și Bill este cu adevărat de neegalat, iar acum, având ocazia de a lucra cu Adam la cârmă, va fi o călătorie cu adevărat interesantă pentru noi toți. Russell Crowe este un premiat în serie, un maestru al meseriei sale și este perfect distribuit în rolul provocator al lui Freeman în acest proiect unic și prestigios.” a declarat Fasano.

„Să lucrezi din nou cu un actor atât de magnific precum Russell este un vis devenit realitate. Suntem încântați să facem echipă cu el pentru a doua oară într-un rol atât de diferit și de interesant. Este un interpret fenomenal și este perfect distribuit în Sleeping Dogs; în rolul detectivului cândva strălucit a cărui memorie l-a lăsat baltă”, a declarat și Arianne Fraser, potrivit variety.com.

Unul dintre cele mai recente proiecte în care este implicat Russell Crowe este filmul „The Pope’s Exorcist”, a cărui premieră este programată pentru primăvara anului viitor. Actorul va putea fi văzut în această toamnă și în „The Greatest Beer Run Ever”, regizat de Peter Farrelly, ce va avea premiera la TIFF.

De asemenea, actorul Russell Crowe va apărea în „Kraven the Hunter”, aventura lui J.C. Chandor în Spider-verse, ce va avea premiera în ianuarie. El se află în post-producție pentru thrillerul „Poker Face”, pe care l-a regizat și în care joacă.

Russell Crowe, în vârstă de 58 de ani, a câștigat Oscarul la categoria „cel mai bun actor într-un rol principal”, pentru interpretarea din filmul „Gladiatorul/ Gladiator”.  A fost nominalizat pentru același titlu și după interpretările sale în „Scandal în industria tutunului/ The Insider” și „O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...