Rușii vor ca România să anexeze noi teritorii. Ce și-ar dori Moscova să ocupăm

Andrei Cezar 31.08.2020, 13:16
Rușii vor ca România să anexeze noi teritorii. Ce și-ar dori Moscova să ocupăm

Declarații surprinzătoare ale liderului ultranaționalist rus, Vladimir Jirinovski. Acesta consideră că acțiunile Ucrainei ar putea avea drept consecință izbucnirea celui de-al treilea Război Mondial, iar în contextul unor relații tot mai instabile în zonă, țări precum România, Ungaria și Polonia ar putea anexa teritoriile ucrainiene care le-au aparținut.

Ce teritorii și-ar dori rușii să ocupăm

Vladimir Jirinovski a declarat, într-un comunicat postat pe site-ul Partidului Liberal-Democrat din Rusia, că modalitatea în care acționează Ucraina în prezent este similară cu cea care a dus la declanșarea Primului Război Mondial:

“Manevrele Serbiei împotriva Austro-Ungariei au provocat Primul Război Mondial, iar acum istoria se repetă”, a precizat Jirinovski, potrivit sitiripesurse.ro.

“Prin acţiunile de acum, Ucraina conduce Europa spre al treilea Război Mondial. Din nefericire, se va ajunge la asta, iar Ucraina este un instigator”, a mai spus liderul ultranaționalist rus, potrivit aceleiași surse.

Vladimir Jirinovski este de părere că situația instabilă din regiune ar putea conduce la o raașezare a teritoriilor. Astfel, Polonia ar putea anexa orașele Liov şi Rovno, Ungaria ar revendica zonele transcarpatice, iar România, Cernăuţiul şi Bucovina.

“Aceste teritorii le aparţin. Harta secolului 16 arată că aceste teritorii au fost ocupate de Kiev”, a continuat Jirinovski.

Rușii vor ca România să anexeze noi teritorii. Ce și-ar dori Moscova să ocupăm
Rușii vor ca România să anexeze noi teritorii. Ce și-ar dori Moscova să ocupăm

Jirinovski: ”Europa de Est, împinsă către fascism”

“După destrămarea Uniunii Sovietice, structura bipolară a lumii a dispărut, iar acum Occidentul este interesat să diminueze orientarea spre politici de stânga a Europei de Est. Ideile de stânga tind să beneficieze de o mai mare susţinere în contextul crizei economice. Ţările vor fi atrase din nou de Rusia. De aceea, în mod deliberat, se încearcă orientarea Europei de Est, a zonei baltice şi a Ucrainei spre politici de dreapta, pentru a face imposibilă apropierea de Rusia”, a spus Jirinovski.

Ca o concluzie, în încheierea mesajului transmis , Vladimir Jirinovski este de părere că ”Europa de Est este împinsă către fascism, pentru a fi împotriva noastră.”, liderul ultranaționalistatrăgând astfel atenția că acest lucru reprezintă o amenințarea pentru respectivele națiuni.