Rușii se luptă între ei în Ucraina. Soldați beți au împușcat ofițeri FSB înt-un bar și trei persoane au murit

Beatrice Dumitru 01.09.2022, 11:17
Rușii se luptă între ei în Ucraina. Soldați beți au împușcat ofițeri FSB înt-un bar și trei persoane au murit

Mai mulți ruși au fost uciși într-un incident petrecut într-un bar din Herson în luna iunie, după ce soldați ai Kremlinului s-au bătut cu ofițeri ai FSB, KGB-ul modern. Cel puțin trei persoane au murit în urma incidetului. Mai multe rapoarte au arătat că militarii ruși au moralul scăzut și se confruntă cu probleme cu alcoolul pe front.

Soldații ruși, luptă cu ofițeri FSB

Documentele guvernamentale interne au arătat că lupta a avut loc în noaptea de 19 iunie într-un bar din Herson, un oraș-port cheie din sudul Ucrainei și primul important capturat de forțele ruse după ce a început războiul, la sfârșitul lunii februarie.

Potrivit documentelor, un schimb de focuri au avut loc între câțiva soldați ruși beți și ofițeri ai serviciului secret de la Moscova, incidentul provocând cel puțin trei morți. Trei ofițeri FSB, Igor Yakubinsky, Serghei Privalov și D.A. Borodin, au intrat în bar și au dat peste doi soldați care consumau alcool.

Rușii se luptă între ei în Ucraina. Soldați beți au împușcat ofițeri FSB înt-un bar și trei persoane au murit
Rusia a declanșat războiul din Ucraina pe 24 februarie.

Ce s-a întâmplat în bar

Soldații au fost mustrați pentru că au băut în timp ce purtau uniformă, ceea ce l-a determinat pe unul să tragă mai multe focuri de armă în podea. Ofițerul Privalov a încercat să-i ia arma, moment în care celălalt soldat a deschis focul în plin asupra agenților FSB cu pușca sa AK-74 din dotare, relatează Business Insider.

Ofițerii FSB au ripostat, iar lupta a dus la moartea unuia dintre soldați și a ofițerilor Yakubinsky și Privalov, în timp ce al doilea soldat și celălat ofițer au ajuns la spital cu răni grave și nu se mai știe nimic de starea lor.

În perioada premergătoare începerii războiului neprovocat al Rusiei în Ucraina și ulterior, au existat mai multe rapoarte cu privire la moralul scăzut în rândul forțelor ruse, precum și probleme cu alcoolul. Alte rapoarte susțin că soldații rusi ar fi dat la schimb combustibil și alte provizii pentru alcool și că forțele ruse nu erau pregătite în mod special să lanseze un asalt la scară largă asupra Ucrainei.

Vladimir Putin a cerut extinderea armatei

În puțin peste șase luni de război, armata rusă s-a chinuit să obțină câștiguri și a suferit pierderi uluitoare, acestea fiind estimate până acum la 80.000 de oameni morți sau rănți.

Cu un număr atât de mare al morților și cu războiul care continuă, Moscova ia măsuri pentru a reînnoi armata. Astfel, președintele Vladimir Putin a ordonat recent ca armata Rusiei să se extindă cu 137.000 de soldați, începând cu 2023, iar noi batalioane de voluntari sunt, de asemenea, pregătite.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...