Rusia se pregătește să cucerească Kievul. Un convoi militar de 64 de kilometri se îndreaptă spre capitala Ucrainei

Beatrice Dumitru 01.03.2022, 06:47
Rusia se pregătește să cucerească Kievul. Un convoi militar de 64 de kilometri se îndreaptă spre capitala Ucrainei

Rusia atacă cu toate forțele pentru a cuceri Kievul, care a fost țința armatei în această noapte. Imaginile surprinse de satelit arată un convoi uriaș de vehicule militare rusești care se îndreaptă spre capitală, în timp ce președintele Volodimir Zelenski a avertizat că orașul este sub amenințare constantă. Acesta susține că Rusia vizează o centrală termică din Kiev, care furnizează energie electrică orașului de 3 milioane de locuitori.

Kievul va fi sub asediu

Imaginile dramatice din satelit publicate de Maxar Technologies au arătat un convoi imens de vehicule militare rusești, lung de 64 kilometri, care șerpuia de-a lungul drumurilor la nord-vest de Kiev. Este ușor de urmărit de unde provin acele sute de tancuri, artilerie tractată, vehicule blindate și logistice.

În Ucraina, la nord-vest de Kiev, toate drumurile duc în Belarus. Drumul și podul de la Cernobîl, orașul, nu reactorul nuclear eșuat, se termină în Belarus. Orice alt drum important la nord-vest de capitala Ucrainei duce în Belarus, notează CNN.

Rusia se pregătește să cucerească Kievul. Un convoi militar de 64 de kilometri se îndreaptă spre capitala Ucrainei
Convoiul militar care se îndreaptă spre Kiev. Sursa foto: CNN

Belarus ajută Rusia să atace Ucraina

Cu câteva săptămâni înainte de a invada Ucraina, Rusia și-a adunat forțele în Belarus, iar sute de vehicule, avioane și elicoptere militare au fost mutate în fostul stat sovietic, sub pretextul unor exerciții comune. Dar după ce manevrele s-au încheiat, Moscova nu a mai retras trupele.

De fapt, imagini surprinse din satelit au arătat că Rusia a continuat să crească numărul vehiculelor militare, puterea aeriană și armament în Belarus. De la orașul Brest, în estul țării, până la Gomel, în vest, forțele ruse au continuat să vină la bazele aeriene, în orașe și chiar pe câmpuri.

De asemenea, imaginile din satelit au arătat clar că Rusia a construit un pod cu pontoane peste râul Pripiat în zona extinsă de excludere a Cernobîlului, care se întinde în Ucraina și Belarus, iar în ziua în care a început invazia Ucrainei, Rusia a început să deplaseze zeci de vehicule militare peste acel pod.

Lungimea convoiului este imensă și vorbește despre capacitatea militară pe care rușii au acumulat-o pentru a încerca să cucerească Kievul. De asemenea, vorbește despre activitatea Belarusului care ajută Rusia să atace Ucraina și despre responsabilitatea pentru aceasta decizie, deoarece această putere militară nu ar fi putut fi adunată de ruși fără permisiunea și asistența Minskului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...