Rusia se confruntă cu un nou război. Anonymous a declanșat „războiul cibernetic”

Mihnea Tălău 25.02.2022, 12:08
Rusia se confruntă cu un nou război. Anonymous a declanșat „războiul cibernetic”

Grupul de hackeri Anonymous a declarat „război cibernetic” împotriva guvernului lui Vladimir Putin, după ce acesta a organizat o invazie la scară largă în Ucraina. Experți în informatică au făcut acest anunț dur pe contul lor de Twitter joi seara.

Anonymous au închis site-ul postului de televiziune RT, susținut de Kremlin

Ei au declarat cu puțin înainte de ora 22:00 că „Colectivul Anonymous este oficial în război cibernetic împotriva guvernului rus„.

The elusive computer experts issued the stark announcement on their Twitter account on Thursday evening

Aproximativ 30 de minute mai târziu, aceștia au anunțat că au închis site-ul postului de televiziune RT, susținut de Kremlin, care emite în Marea Britanie și care a fost aspru criticat pentru modul în care acoperă evenimentele.

Când MailOnline a încercat să acceseze site-ul în această dimineață, acesta era în continuare inaccesibil și afișa doar un mesaj de eroare care spunea „acest site nu poate fi accesat”, notează dailymail.co.uk.

Declarația de război cibernetic ridică perspectiva ca Rusia să fie supusă unor încercări sistematice de piraterie informatică în zilele următoare.

Înainte de invazia de joi din Ucraina, guvernul și băncile din această țară au fost vizate de un atac cibernetic masiv despre care se crede că ar fi fost efectuat de Rusia.

Reacții pozitive la declarația de război cibernetic a Anonymous împotriva lui Putin

Oamenii de pe rețelele de socializare au reacționat pozitiv la declarația de război cibernetic a Anonymous împotriva lui Putin.

De asemenea, grupul a anunțat că a eliminat site-ul postului de televiziune RT, susținut de Kremlin, care emite în Marea Britanie și care a fost aspru criticat pentru modul în care acoperă evenimentele.

Anonymous a vizat anterior grupuri precum Ku Klux Klan și extremiștii islamici.

Membrii sunt cunoscuți sub numele de „Anons” și se disting prin măștile Guy Fawkes.

În luna iulie a anului trecut, colectivul l-a avertizat pe fondatorul Tesla, Elon Musk, că intenționează să îl vizeze, după ce a spus că exercită prea multă putere asupra piețelor de criptomonede.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...