Rusia, plan îndrăzneț pentru cucerirea Ucrainei. Kievul este vizat de un nou asalt

Iancu Andreea 28.05.2022, 00:32
Rusia, plan îndrăzneț pentru cucerirea Ucrainei. Kievul este vizat de un nou asalt

Războiul din Ucraina nu este deocamdată prea aproape de a se încheia, deși au trecut deja mai bine de două luni de la izbucnirea conflictului. Vladimir Putin pare să aibă planuri serioase și nu intenționează să renunțe. Rusia ia în considerare un nou atac asupra Kievului, ca parte a unui plan de a cuceri Ucraina până la toamnă.

Rusia ia în calcul cucerirea Ucrainei, după un nou asalt asupra Kievului

Kremlinul se gândește serios la un nou atac asupra capitalei Ucrainene, în ciuda faptului că armata lui Vladimir Putin a renunțat la bombardamente și s-a retras în zona sud-estică și estică a teritoriului. Surse apropiate de liderii de la Moscova și din interiorul administrației președintelui rus au declarat că există un sentiment de încredere în reușita privind cucerirea statului condus de Zelenski.

Conducerea Rusiei Unite, partidul politic care se află la putere în țară, este încrezătoare că o victorie în războiul cu Ucraina este posibilă până la finalul anului. Informațiile au fost menționate de site-ul independent de știri Meduza, citat de The Guardian. Una dintre surse menționa că totul s-ar putea termina la toamnă.

Rusia vizează un atac asupra Kievului
Armata ucraineană ar putea să fie lovită de un nou atac

„Îi vom zdrobi (pe ucraineni) în cele din urmă. Totul se va termina probabil până la toamnă”, susțin sursele menționate.

Reprezentanți de la conducerea Rusiei precizează că există praguri „minime” și „maxime” pentru declararea unei „operațiuni militare speciale” de succes, care ar reprezenta capitularea Ucrainei. Pentru ca victoria minimă să fie declarată, ar fi necesară capturarea completă a regiunii Donbas, susțin sursele menționate, în timp ce obiectivul maxim ar fi capturarea capitalei Kiev.

„Europa va obosi să ajute”

Editorul publicației Meduza, ediția în limba engleză, a făcut declarații importante despre conflictul din Ucraina. Kevin Rothrock, a menționat că un raport recent sugerează că statul condus de Volodimir Zelenski se află în dezavantaj, pierzând „războiul informațional” pentru prima dată de la invazie. Pe de altă parte, oficiali din partea Kremlinului s-au arătat sceptici față de susținerea financiară și militară masivă anunțată de țările occidentale pentru Ucraina, în cazul în care războiul s-ar prelungi.

O altă sursă a menționat: „Mai devreme sau mai târziu, Europa va obosi să ajute. Este vorba atât de bani, cât și de producția de arme de care au nevoie pentru ei înșiși. Mai aproape de toamnă, vor trebui să negocieze (cu Rusia) pe gaz și petrol, înainte de sosirea sezonului rece”.

Deocamdată, informațiile furnizate de sursa citată nu au putut fi verificate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...