Rusia începe să plătească scump invazia. Jurnaliștii din Ucraina au prezentat tancuri inamice arse și susțin că armata a doborât șase avioane

Sorin Barbu 24.02.2022, 12:17

Rusia a atacat Ucraina la ordinul lui Vladimir Putin, iar lupta nu se dă doar pe teren doar cu bombe, tancuri, rachete și gloanțe, ci și cu informații, multe dintre ele răspândite cu scopul de destabiliza și de aduce panică. Armata rusă susține că a anihilat mare parte din infrastructura defensivă din Ucraina. De partea cealaltă se proclamă că inamicul suferă pagube mari. Jurnaliștii de la bigkyiv.com.ua susțin că au fost doborâte șase avioane și au prezentat fotografii cu patru tancuri arse.

Tancuri ruse distruse și părăsite

Armata Federației Ruse a programat luni întregi exerciții militare la granița cu Ucraina. În total s-au adunat 190.000 de militari, ajutați de tehnică de luptă performantă, iar oficialii ruși au spus mereu că trupele nu au misiunea de a intra în Ucraina. Și nici motiv.

Și totuși motivul le-a fost servit pe tavă. Republicile separatiste din Donețk și Lugansk și-au proclamat independența, iar decizia lor a fost validată de Federația Rusă. Așa și-a „legitimat” Vladimir Putin intrarea în Ucraina, prin încercarea de a aduce „pacea”, la solicitarea conducătorilor din Lugansk și Donețk.

Rușii au atacat Ucraina din patru direcții și au spus că au vizat doar obiective de militare din opt orașe: unități, facilități energetice și de infrastructură. Există însă numeroase dovezi că rachetele lor au lovit și zone civile, blocuri și magazine, mai ales din Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina.

În timp ce rușii spun că nu întâmpină o rezistență serioasă, jurnaliștii din Ucraina au altă versiune. Bigkyiv.com.ua susține că are informații că a mai fost doborât un avion rusesc pe lângă cele cinci despre care spuneau că au fost deja anihilate.

Au fost prezentate și fotografii cu un tanc rusesc avariat, care a luat foc. Autorii materialului susțin că imaginile provin de pe centura orașului Harkov, aflat în apropierea graniței cu Federația Rusă. În total ar fi vorba de patru tancuri care au fost distruse. Potrivit mărturiilor martorilor, soldați ruși care se aflau în ele au fugit.

Urmăriți Impact.ro și pe