Rusia acuză Germania de faptul că riscă securitatea Europei. „Unde va duce acest lucru?”

Beatrice Dumitru 03.06.2022, 17:39
Rusia acuză Germania de faptul că riscă securitatea Europei. „Unde va duce acest lucru?”

Săptămâna aceasta, cancelarul german Olaf Scholz a spus că Berlinul va avea în curând cea mai mare armată convențională a membrilor europeni ai NATO. Anunțul nu a fost deloc pe placul Rusiei, care a avertizat Berlinul că acest lucru nu poate duce decât la „remilitarizarea accelerată” a țării.

Acuzațiile Rusiei la adresa Germaniei

Olaf Scholz s-a angajat în februarie să majoreze cheltuielile pentru apărare și să injecteze 100 de miliarde de euro în forțele armate ale Germaniei, marcând o schimbare majoră de politică pentru armată, după decenii de uzură și încheierea Războiului Rece.

Rusia a acuzat Germania că prin această mișcare a dezechilibrat securitatea europeană prin „remilitarizare”, în timp ce Berlinul face eforturi pentru a-și spori cheltuielile militare ca răspuns la invazia Ucrainei de către Moscova.

Rusia acuză Germania de faptul că riscă securitatea Europei. „Unde va duce acest lucru?”
Olah Scholz mărește bugetul pentru apărarea Germaniei

„Percepem declarația cancelarului german ca încă o confirmare a faptului că Berlinul a stabilit un curs pentru o remilitarizare accelerată a țării. Cum s-ar putea termina acest lucru? Din păcate, acest lucru este bine cunoscut din istorie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Rusia, critici la adresa Germaniei

Banii vor fi folosiți pe parcursul mai multor ani pentru a crește bugetul obișnuit de apărare al Germaniei cu aproximativ 50 de miliarde de euro și pentru a permite țării să atingă obiectivul NATO de a cheltui 2% din PIB pentru apărare în fiecare an.

Rusia a criticat aspru mișcarea, pe care Berlinul a anunțat-o la scurt timp după ce Moscova a invadat Ucraina.

Într-un moment în care este necesar să se caute oportunități de reducere a amenințărilor comune, Germania, dimpotrivă, ia calea escaladării situației militar-politice de pe continentul european, direcționând zeci de miliarde de euro pentru creșterea masei critice a armelor”, a adăugat Maria Zaharova.

Rusia numește invazia sa o „operațiune militară specială” de „demilitarizare și denazificare” a Ucrainei, dar Kievul și aliații săi numesc acest lucru un pretext fără temei pentru un război care a ucis mii de oameni, a distrus orașe și a forțat peste șase milioane de oameni să fugă în străinătate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...