Rusia a atacat Kievul cu zeci de rachete noaptea trecută. Oamenii s-au ascuns în adăposturi

Stan Filon 16.05.2023, 10:07
Rusia a atacat Kievul cu zeci de rachete noaptea trecută. Oamenii s-au ascuns în adăposturi

Atac dur al armatei ruse asupra capitalei Ucrainei, Kiev, seara trecută! Autoritățile ucrainene au spus că un număr record de rachete au fost trase asupra Capitalei, însă cele mai multe atacuri au fost interceptate de armata ucraineană.

Rusia a atacat Kievul cu zeci de rachete noaptea trecută

Așadar, atac violent asupra Kiev-ului, luni noaptea! Autoritățile din Kiev au spus că a fost un atac record, fiind lansate cele mai multe rachete asupra capitalei Ucrainei, într-un timp foarte scurt. Armata rusă a trimis zeci de drone pentru a bombarda Capitala ucraineană.

Cu toate acestea, autoritățile ucrainene au anunțat că cele mai multe atacuri au fost interceptate de sistemul de apărare aeriană al Ucrainei, iar multe dintre dronele rusești au fost doborâte. Resturi ale aparatelor aeriene rusești au căzut în centrul Capitalei Ucrainei și chiar în grădina zoologică din oraș.

Rusia a atacat Kievul cu zeci de rachete noaptea trecuta. Oamenii s-au ascuns in adaposturi
Rusia a atacat Kievul cu zeci de rachete noaptea trecuta. Oamenii s-au ascuns in adaposturi

Trei persoane au fost rănite

Chiar dacă atacul a fost unul foarte violent, oficialii ucraineni au anunțat că trei persoane au fost rănite în cartierul Solomyanskyi din Capitală, a declarat primarul Kiev-ului, Vitali Klitschko, adăugând că resturile căzute au incendiat mai multe maşini şi au avariat o clădire mare.

Bubuiturile rachetelor rusești i-au trezit în miezul nopții pe locuitorii Kievului, iar alarmele au răsunat toată noaptea, populația fiind trimisă în adăposturi, pentru a fi protejate. Primarul orașului Kiev a transmis și un mesaj pe Telegram: „Staţi în adăposturi!”.

„Au avut loc explozii în Kiev. Unele au avut loc în districtul Solomyanskyi. Iar în Shevchenkivskyi, resturi de rachete au căzut pe teritoriul grădinii zoologice. Toate serviciile de urgenţă sunt pe drum. Rămâneţi în adăposturi cât timp sirena antiaeriană va suna!”, a fost mesajul lui Klitschko.

Acesta a fost al 8-lea raid aerian al armatei ruse asupra Kiev-ului, doar luna aceasta, transmite Reuters. Rusia a început „operațiunea specială” în Ucraina în urmă cu mai bine de un an de zile, chiar dacă președintele Vladimir Putin spera ca această să dureze câteva zile. Ajutorul militar primit de armata ucraineană din mai multe țări europene i-au dat însă planurile peste cap președintelui Rusiei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...