Rona Hartner, mesaj impresionant pentru sora ei care se luptă cu pandemia în linia întâi. Unde lucrează aceasta

Luiza Moldovan 09.04.2020, 14:06
Rona Hartner, mesaj impresionant pentru sora ei care se luptă cu pandemia în linia întâi. Unde lucrează aceasta

Rona Hartner, mesaj impresionant pentru sora ei care se luptă cu pandemia în linia întâi. Locul de muncă al acesteia spune totul despre curajul ei.

Rona Hartner, mesaj impresionant pentru sora ei care se luptă cu pandemia în linia întâi. Unde lucrează aceasta

Se numește Rinda Hartner, are 49 de ani și nu este la fel de celebră ca sora ei, Rona. Rinda lucrează la o clinică din Canada, unde e plecată din 1999 și, în această perioadă, se află în linia întâi în lupta cu pandemia. Ea are contact direct cu pacienții infectați. Pentru sora ei mai mare, Rona are un mesaj tulburător:

„Sora mea, eroul meu! Rinda Hartner! Sora mea, în misiune pentru a salva vieţi! Curaj, Domnul fie cu tine, eşti în linia întâi!“, a scris Rona pe Facebook.

Rona Hartner a vorbit despre sora ei mai mare într-un interviu acordat click!, în care a spus că se gândește cu emoție la ea.

„Sunt foarte mândră de sora mea şi mă gândesc la ea mereu cu emoţie zilele acestea. Este o româncă ambiţioasă şi cred că are adunaţi vreo 25 de ani de facultate. La bază a făcut Facultatea de Stomatologie în România, după care de două ori Chimia. Este născută în 1971, are 49 de ani, şi este plecată în Canada din 1999. Acum susţine congrese peste tot şi este cea care se ocupă de toată coordonarea crizei la Montreal. E realmente în contact cu microbul. Dar ea e pasionată!“

„Eroul” sorei mai mici, Rinda Hartner e pe front, în prima linie

Ocupația Rindei o ține mereu în prima linie a luptei cu pandemia

Rinda Hartner e coordonator clinic-administrativ la preveția infecțiilor.

„Mă ocup de centrele de copii, de programele familiale (mama şi copilul), de centrele de protecţia copilului pentru Montreal, de programele în sănătate mintală. Am în coordonarea mea 17 centre pentru vârstnici şi când au nevoie fac coordonarea la Spitalul Verdun din Montreal. Eu ajut echipele să aibă traiectorii securitare pentru pacienţii lor cu COVID-19. Am ajutat Royal Victoria să deschidă centrul pentru oamenii străzii care sunt bolnavi, ca să nu-i contamineze pe alţii“, a spus Rinda Hartner într-un interviu acordat click!

Despre ea însăși, spune că „nu e o străină”, e „o ediție limitată”.

Urmăriți Impact.ro și pe