Românul milionar care are propria monedă și de care nu știai. Tehnologia lui e mai avansată decât Bitcoin

Ana Anitoiu 22.08.2021, 15:26
Românul milionar care are propria monedă și de care nu știai. Tehnologia lui e mai avansată decât Bitcoin

Un român milionar are propria sa monedă. Tehnologia pe care a dezvoltat-o este mai avansată decât Bitcoin. El a explicat cum a reușit o asemenea performanță și a precizat care a fost cel mai important detaliu în drumul către succes.

Cine este românul care are propria monedă

Beniamin Mincu, din Sibiu, a fondat în 2017 o companie numită Elrond, alături de fratele său, Lucian, antreprenorul Lucian Todea și o echipă de specialiști în tehnologie. În prezent, moneda sa valorează 188,68 dolari pe unitate.

”Eram milionar în dolari și înainte să încep Elrond. În momentul când am început, un an, un an și jumătate, împreună cu fratele meu Lucian și cu Lucian Todea, ceilalți doi cofondatori, am investit undeva la peste un milion și jumătate de dolari, în efortul nostru de a construi proiectul, de a aduna cei mai buni oameni din jurul nostru, ca ei să facă parte din echipă și acești bani au fost investiți până la punctul când am avut primele runde de finanțare exterioare. Planul nu a venit peste noapte”, a spus el.

Romanul milionar care are propria moneda si de care nu stiai. Tehnologia lui e mai avansata decat Bitcoin
Beniamin Mincu

Cu ce se ocupă compania fondată de românul cu propria monedă

În cadrul companiei Elrond, Beniamin Mincu și echipa sa au construit un așa-numit ”blockchain”. Adică o tehnologie în care o rețea de computere ce permite transferul oricărui fel de valoare, fie bani, titluri de proprietate sau contracte digitale.

”În momentul în care am avea electronicul RON, lansat pe rețeaua Elrond, ce se întâmplă în esență este că vom avea această monedă care este transferabilă aproape instantaneu, oriunde în lume și la un cost extrem de scăzut, și asta este doar una dintre utilitățile imediate pe care noi le vedem pentru tehnologia blockchain.

O altă utilitate deosebit de interesantă este de avea cadastrul sub formă digitală, astfel ca transferul oricărui imobil sau proprietate devine complet digital, automatizat, fără să mai necesite niciun fel de altă parte terță”, a explicat el.

Beniamin Mincu a precizat că Elrond este de peste 1.000 de ori mai rapidă și mai potentă în capacitatea de procesare decât Bitcoin și Ethereum. Proiectul său a fost evaluat la 2,5 miliarde de dolari, dar românul susține că acesta este doar începutul.

Cel mai important detaliu în succesul românului

De asemenea, Beniamin Mincu a dezvăluit care a fost cel mai important detaliu în drumul către acest succes. Românul a spus că totul a ținut de echipa sa ce este formată din oameni extrem de talentați, dar și foarte muncitori, care a avut capacitatea de a se reinventa de foarte multe ori.

”Fiecare au venit cu un background de la companii importante din tehnologie, cum ar fi Microsoft, Google, IBM și altele. Membri echipei au doctorate în computer science, inteligență artificială și premii prestigioase la diferite competiții de matematică și alte domenii de genul acesta.

Am muncit într-un fel în care nu se muncește în mod normal. Încercând să aducem tehnologia aceasta în piață, ne-am reinventat de foarte multe ori”, a spus românul cu propria monedă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...