Românul care a fost executat silit pentru o datorie de un leu. Câți bani a trebuit să plătească

Badea Violeta 29.10.2021, 15:49
Românul care a fost executat silit pentru o datorie de un leu. Câți bani a trebuit să plătească

Situație incredibilă în județul Sălaj. Un bărbat a fost executat silit pentru o datorie de un leu. Iată cum s-a ajuns aici și ce sumă trebuie să scoată din buzunar acum.

Un român, executat silit pentru o datorie de un leu

Un bărbat, în vârstă de 66 de ani, din localitatea Hida, județul Sălaj, a fost executat silit pentru că avea o datorie de un leu. Mai mult, omul susține că nu știa absolut nimic despre această datorie şi nici nu a fost înștiințat că ar avea această sumă de plată.

Bărbatul cu pricina, pe numele său Iosif Pop, trebuie să achite acum nu mai puțin de 4.957 de lei executorului judecătoresc. Omului nu i-a venit să creadă când a văzut în ce situație se află și a crezut că este vorba despre o glumă proastă. Iosif Pop este hotărât să-și facă dreptate, fiindcă nu știe cum a ajuns să fie dator.

„Am primit un titul de executare de la un executor de 4.957 de lei. M-am adresat la un prieten jurist şi mi-a zis că am fost executat pentru 1 leu. După ce îmi revin din această fantezie mă duc la CEC Bank să văd când şi de unde datorez suma de 1 leu şi în continuare ne vom mai distra”, a spus bărbatul, citat de observatornews.ro.

Un roman, executat silit pentru o datorie de un leu
Un roman, executat silit pentru o datorie de un leu

Ce spune banca

În urma acestei informații care a apărut în presă, banca a reacționat și a spus de unde provine, de fapt, datoria. Reprezentanții au precizat că banca nu inițiază proceduri de executare silită pentru sume modice. Aceștia susțin că ar fi vorba de o eroare a executorului judecătoresc care, în mod greșit a menționat numele instituției.

„Am aflat din canalele mass-media de cazul unei executări silite pentru un debit de un leu. Pentru corecta informare a opiniei publice, creanța de un leu către bancă nu există și nu poate fi invocată pentru a justifica cheltuieli de executare silită.

Mai mult, banca nu inițiază proceduri de executare silită pentru sume modice, tocmai pentru a preveni astfel de situații în care cheltuielile de executare exced sumei datorate. Suntem, așadar, în fața unei erori a executorului judecătoresc care, în mod greșit a menționat numele băncii, prejudiciindu-ne imaginea.

Este o vorba de o cerere de executare silita prin care urmărește să-și recupereze propriile cheltuieli de executare, la care, din câte cunoaștem, a renunțat între timp.”, spun reprezentanții băncii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...