Românii pot trece granița în Bulgaria doar prin punctele de frontieră unde se află personal medical. Care sunt acestea și ce condiții sunt în rest

Ioana Bucur, George Capoeanu 31.08.2021, 21:16
Românii pot trece granița în Bulgaria doar prin punctele de frontieră unde se află personal medical. Care sunt acestea și ce condiții sunt în rest

Anunț de ultim moment pentru cei care au planuri de călătorie în țara vecină. Autoritățile de la Sofia au impus un nou set de reguli potrivit cărora românii pot trece granița în Bulgaria doar prin punctele de frontieră unde se află personal medical.

Reguli noi de intrare în Bulgaria

Poliția Română de Frontieră a transmis, marți seara, o nouă informare pentru românii care au programate deplasări în țara vecină. Autoritățile de fontieră bulgare au emis noi reguli de călătorie, ce vor intra în vigoare de la data de 1 septembrie 2021, ora 00:00.

Conform noii clasificări a statelor și teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat, România intră în zona verde, ceea ce înseamnă că intrarea pe teritoriul Bulgariei se poate face doar în baza prezentării unui certificat COVID digital UE valid pentru vaccinare, trecere prin boală sau test efectuat sau a unui document similar care conține aceleași date ca și Certificatul digital COVID al UE, ce va însoți actele de călătorie.

Prezentarea documentelor nu va fi obligatorie în cazul persoanelor care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat, precum în cazul copiilor cu vârsta de până la 12 ani.

De la 1 septembrie, românii vor putea trece granița în Bulgaria doar prin punctele de frontieră unde se află personal medical. Acestea sunt:

  • P.T.F. Giurgiu – Ruse, judeţul Giurgiu
  • P.T.F. Calafat – Vidin, judeţul Dolj
  • P.T.F. Bechet – Oriahovo, judeţul Dolj
  • P.T.F. Turnu Măgurele – P.T.F. Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman
  • P.T.F. Vama Veche – Durankulak, judeţul Constanţa.

Poliția de Frontieră Română precizează că „prin P.T.F. Ostrov – Silistra, judeţul Constanta, P.T.F. Zimnicea – Svishtov și P.T.F. Negru Vodă – Kardam, judeţul Constanţa se permite intrarea persoanelor care tranzitează teritoriul R. Bulgaria, în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului țării”.

Românii pot trece granița în Bulgaria doar prin punctele de frontieră unde se află personal medical

Bulgaria a intrat în zona galbenă pentru România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a publicat, joi seara, lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Potrivit noii clasificări, în zona roșie au intrat: Elveţia, Macedonia de Nord, Azerbaidjan, Liechtenstein, Guam, Bahamas, Maldive, Anquilla şi Insulele Saint Kitts şi Nevis; în zona galbenă: Bulgaria, Serbia, Albania, Armenia, Slovenia, Belarus, Japonia, Palestina, Filipine, Mauritius, Timorul de Est, Burnei Darussalam, Guyana, Bermuda, Irak și Argentina. În zona verde au fost adăugate Emiratele Arabe Unite, Kuweit şi Insulele Virgine Britanice.

Lista intra în vigoare în 29 august, la ora 00.00.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...