Românii nu mai au voie să facă asta în apartamente de Paşte. Amenzile sunt mari pentru cei care încalcă legea

Cristian Cojocaru, Mihai Roșoiu 29.04.2021, 15:20
Românii nu mai au voie să facă asta în apartamente de Paşte. Amenzile sunt mari pentru cei care încalcă legea

Alin Stoica, prefectul Capitalei a menționat luni seara despre măsurile care urmează să fie luate în București. Astfel, românii trebuie să știe ce nu au voie să facă în apartamente în ziua de Paşte.

Lucrul pe care românii nu au voie să îl facă în apartamente de Paşte

Luni seara, prefectul Capitalei a menționat despre ce anume nu vor avea românii voie să facă în perioada sărbătorilor pascale. Astfel, Alin Stoica a vorbit despre musafirii pe care românii îi vor primi cu ocazia sărbătorilor. Totodată, acesta a dus discuția și despre cum ar trebui aceștia să se comporte, fiind foarte ferm în privința petrecerilor care sunt interzise.

Toate aceste măsuri trebuie respectate în scopul limitării răspândirii infectărilor de Covid-19. În ceea ce privește noaptea de Înviere, restricțiile vor fi ridicate, având în vedere că foarte mulți enoriași vor participa la slujbă. În cadrul Digi 24, Alin Stoica a afirmat că toate localurile și cluburile vor fi închise.

 „Cluburile sunt închise, n-ar trebui să funcționeze. Evident, dacă vor fi descoperite astfel de lucruri, vor fi sancționate aspru”, a transmis Alin Stoica.

Cu privire la petrecerile care ar putea fi făcute acasă, acesta a menționat că „petrecerile de acasă nu pot fi făcute, nu există petreceri. Petrecerile nu pot fi organizate niciunde, nici acasă, nici pe stradă, nici în cluburi. Sunt interzise sărbătorile, serbările și așa mai departe. Putem primi musafiri, evident, pot să vină rude în vizită, dar nu putem să facem petreceri cu muzică, cu dans. Cel mai bine ar trebui să limităm numărul de persoane cu care ne întâlnim. Nu există o regulă specifică, (…) ar fi o regulă simplă să nu depășim 10 persoane în interior”.

Alin Stoica a discutat cu reprezentatii BOR cu privire la desfasurarea slujbei de Inviere
Alin Stoica a discutat cu reprezentatii BOR cu privire la desfasurarea slujbei de Inviere

Ce restricții se vor aplica de sărbători

Alin Stoica a menționat că ”nu o să încurajăm neapărat partea aceasta de delațiune”, în ceea ce privește persoanele care sunt deranjate de petrecerile care ar putea avea loc de Înviere. Prefectul a adăugat că este ”evident, dacă vor fi descoperite astfel de lucruri, vor fi sancționați. Poliția va interveni”.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române , au avut o întrevedere cu prefectul Capitalei în scopul de a discuta procedura de desfășurare a slujbelor de Paște. Cei care vor merge la slujbă, nu vor avea nevoie să aibă asupra lor declarația pe propria răspundere pentru a putea ieși din locuințe după 20:00.

Dacă prima parte a slujbei se va desfășura afară, cea de-a doua parte a acesteia urmează să se desfășoare în interiorul bisericii. Numărul persoanelor în interiorul bisericii va fi limitat, însă purtarea măștii va fi în continuare obligatorie, atât la interior cât și la exterior. În urma discuției avute, preoții doresc ca slujba să ia sfârșit la ora 4:00.

„O asemenea decizie o va lua Guvernul. In perspectiva mea, Sfintele Sarbatori de Inviere a Domnului nostru reprezinta un eveniment de importanta capitala si oamenii in conditiile respectarii conditiilor de sanatate pot participa la slujba si sa se bucura de aceasta sarbatoare”, a comentat Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe