Românii cu mașină pe benzină și motorină trebuie să știe asta. Anunțul urmează să fie făcut săptămâna viitoare

Stan Filon 15.11.2020, 15:28
Românii cu mașină pe benzină și motorină trebuie să știe asta. Anunțul urmează să fie făcut săptămâna viitoare

Marea Britanie vrea să interzică mai devreme decât era așteptat comercializarea mașinilor care se alimentează cu benzină sau cu motorină! Autoritățile britanice vor să reducă drastic poluarea, așa că principala cauză a poluării, industria auto, va fi eliminată prin trecerea la mașini electrice.

Marea Britanie renunță la mașinile pe benzină și motorină, din 2030

Automobilele care funcționează cu motorină și cele pe benzină sunt cunoscute ca fiind principala cauză a poluării, prin eliminarea în aer a smog-ului foarte dăunător pentru mediul înconjurător, cât și pentru oameni.

Un anunț care privește reducerea poluării este așteptat să fie făcut săptămâna viitoare de către premierul Boris Johnson. Chiar dacă renunțarea la mașinile care funcționează cu combustibili lichizi era de anunțată pentru anul 2035, autoritățile s-au decis să urgenteze procesul.

Marea Britanie interzice masinile pe benzina si motorina
Marea Britanie interzice masinile pe benzina si motorina

Trendul va ajunge și în România

Astfel, se pare că industria auto din Marea Britanie va fi nevoită să treacă în totalitatea la producția mașinilor electrice mai devreme, respectiv din anul 2030. Până atunci însă, vânzarea de mașini electrice este destul de greoaie, în principal din cauza prețurilor destul de mari ale autovehiculelor.

În prezent, doar 5,5 la sută dintre automobilele vândute în acest an au fost complet electrice. Iar peste 73 la sută au fost modele alimentate cu benzină sau motorină.

Nici în România vânzările de mașini electrice nu merge foarte bine, tot din cauza prețurilor piperate. Cu toate acestea, și românii trebuie să se pregătească pentru trecerea la mașini propulsate electric, deoarece se va urma trendul european de interzicere a motoarelor clasice.

Dar care sunt avantajele utilizării unei mașini electrice? Ei bine, de exemplu, dacă parcurgem o mie de kilometri, cu un consum de 7 litri la suta de kilometri și un preț de 4,5 lei pe litru al carburantului, cheltuim peste 300 de lei. Aceeași distanță parcursă cu o mașină electrică ne va costa de aproape 5 ori mai puțin, la prețul de 50 de bani pe kilowatt oră.

În plus față de banii economisiți, suntem împăcați cu noi înșine deoarece știm că o mașină electrică nu poluează, motorul este silențios, iar performanțele la accelerare sunt aproape asemănătoare unor mașini diesel sau pe benzină.

Uniunea Europeană a anunțat și ea că va scumpi combustibilul, pentru a-i încuraja pe oameni săși procure mașini electrice și pentru scăderea poluării. Se dorește ca până în 2030, poluarea să scadă cu 40%.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...