Românii au luat cu asalt benzinăriile. A apărut o poză din Bihor, unde motorina ar fi ajuns 11 lei litrul. Ministru: „Poate crește cu 15 bani”

Stan Filon 09.03.2022, 19:52
Românii au luat cu asalt benzinăriile. A apărut o poză din Bihor, unde motorina ar fi ajuns 11 lei litrul. Ministru: „Poate crește cu 15 bani”

Românii au luat cu asalt benzinăriile din țară, speriați că prețul carburanților va exploda peste noapte. Toată isteria a pornit de la un articol din presa locală, susținut de mai multe poze distribuite pe rețelele sociale în care prețul motorinei, de exemplu, ar fi ajuns deja la 11 lei. Românii nu au mai stat pe gânduri și au ieșit imediat din case, s-au suit în mașini și au plecat spre cea mai apropiată benzinărie pentru a face plinul cu prețurile actuale, care se situează în jurul a 7,90 de lei pentru litrul de motorină standard.

Românii au luat cu asalt benzinăriile, în urma unor zvonuri care spuneau că motorina va costa 11 lei/litru

Update: 

Premierul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale la staţiile de alimentare cu carburant, după ce la numeroase benzinării s-au format cozi interminabile, după un zvon care spune că litrul de motorină va ajunge la 11 lei.

Știre inițială

Sunt cozi interminabile la benzinăriile din țară, după ce s-ar fi aflat că prețul carburanților ar ajunge la 11 lei! Mai mult, pe la unele benzinării din țară prețurile au ajuns deja la 11 lei pe litru, la motorină, de exemplu. Mai multe bonuri fiscale au fost postate pe rețelele sociale, dar și fotografii de la pompă, unde apare că prețul la motorină ar fi ajuns deja la 11 lei. Ministrul Energiei însă a ținut să-i calmeze pe români. Virgil Popescu spune că nu sunt probleme cu carburanții în benzinării, iar benzinarii au suficiente rezerve.

„România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!. Poate fi o majorare de 15 bani pe litru, cel mult”, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu, în urmă cu scurt timp. Și purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru, spune că „nu sunt probleme cu stocurile de carburații”.

Poza care a declanșat isteria carburanților în România

Ce spune ministrul Energiei

Angajații din benzinării sunt copleșiți de afluxul foarte mare de clienți și arată cu degetul spre presa din România, care ar speria populația.

„Dumneavoastră, presa sunteți de vină! Dați întruna știri cu scumpirea benzinei, lumea intră în panică…uitați-vă ce e acum la noi la pompă”, spune angajatul unei benzinării Petrom. Benzina cu cifra octanică de 95, care în week-end se vindea la 7 lei, acum e 7,50 lei litrul, iar oamenii strigă să se dea mai puțină, să ajungă la toți.

Se pare că isteria toată ar fi pornit de la un ziar local din Bihor, care a citat mai mulți clienți care ar fi cumpărat carburanți cu 9 lei litrul. În același articol se precizează chiar că la unele benzinării din Bihor prețul motorinei ar fi ajuns la 11 lei pe litru.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...