România, zguduită de un nou cutremur duminică dimineață. Ce magnitudine a avut si unde s-a produs

Mihnea Tălău 30.07.2023, 10:46
România, zguduită de un nou cutremur duminică dimineață. Ce magnitudine a avut si unde s-a produs

Conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), un cutremur cu magnitudinea de 4,2 a avut loc duminică dimineața la ora 7.20 (ora României), în zona seismică Vrancea. Seismul s-a produs la o adâncime de 130 km.

Un seism cu o magnitudine de 4,2 s-a produs duminică în Vrancea

”În ziua de 30.07.2023, 07:20:07 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.2, la adâncimea de 121.1 km”, se arată pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INCDFP.

Cutremurul s-a produs la 33 km V de Focșani, 67 km N de Buzău, 76 km E de Sfântu-Gheorghe, 88 km SV de Bârlad, 90 km E de Brașov, 91 km S de Bacău.

De asemenea, cea mai puternică mișcare tectonică din anul curent, a avut o magnitudine de 5,7 și a avut loc la începutul anului, în data de 14 februarie, în județul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

România, zguduită de un nou cutremur marți dimineață. Anunțul venit de la INFP

În următorii ani, în România nu vor avea loc cutremure de mare intensitate

În ultimii ani, în România au avut loc tot mai multe cutremure. În afară de zona Vrancei, deja cunoscută pentru activitatea sa seismică, s-au remarcat alte zone în care cutremurele au fost tot mai prezente și anume zona Olteniei și Banatul.

Acest lucru este destul de îngrijorător, iar românii sunt din ce în ce mai speriați de prezența activităților seismice din țara noastră. Însă, celebrul seismolog Gheorghe Mărmureanu ne liniștește și oferă informații importante, pe care orice persoană ar trebui să le citească.

El este de părere că în următorii ani, în România nu vor avea loc cutremure de mare intensitate, așa cum au avut loc în Turcia, eveniment ce a dus la pierderea a multe vieți omenești.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...