România, raiul cumpărăturilor pentru ucraineni. De ce aleg supermarketurile din Moldova

Elena Avramescu 28.12.2021, 12:34
România, raiul cumpărăturilor pentru ucraineni. De ce aleg supermarketurile din Moldova

Din ce în ce mai mulți ucraineni trec des graniţa în România, prin Punctul de trecere a Frontierei Siret, cu scopul de a face cumpărături. Acest lucru a fost sesizat de mai mulţi locuitori suceveni care au spus că i-au auzit vorbind în ucraineană la casele de marcat din hipermarketuri. În plus, informaţia a fost confirmată şi de primarul municipiului Siret, Adrian Popoiu, primul oraş prin care trec vizitatorii după ce intră în țara noastră.

România, raiul cumpărăturilor pentru ucraineni

Adrian Popoiu a mărturisit că hipermarketurile orașului reușesc să rămână în picioare grație clienţilor ucraineni care vin în număr din ce în ce mai mare ca să se aprovizioneze cu mâncare.

Cetăţenii din Ucraina vin la noi să facă cumpărăturile. Se vede lucrul acesta cu ochiul liber, la orice oră din zi şi chiar seara. Sunt foarte mulţi cetăţeni din Ucraina care cumpără produse de la noi şi magazinele din Siret sunt pline de ucraineni, declarat Adrian Popoiu, potrivit Adevărul.

Primarul municipiului Siret a declarat că au crescut destul de mult preţurile la alimente în Ucraina, dar că preţurile la produse petroliere sunt în continuare mai mici decât în ţara noastră.

Romania, raiul cumparaturilor pentru ucraineni
Supermarket Suceava

Preţurile au explodat în Ucraina şi au găsit aici, pe lângă o marfă diversificată, preţuri mult mai bune decât la ei, a mai spus Adrian Popoiu, potrivit sursei citate.

Înafara de alimente, ucrainenii decid să vină în România pentru a cumpăra şi medicamente. Fenomenul este bizar, ținând cont că în urmă cu zece ani situația stătea invers. Astfel că românii din judeţul Suceava treceau graniţa ca să cumpere alimente din ţara vecină, deoarece acolo erau mult mai ieftine şi mult mai sănătoase.

Sucurile naturale, peştele afumat şi produsele lactate se află mereu pe lista cumpărătorilor. Pe lângă toate acestea, mulţi locuitori din Suceava au reuşit să se întrețină și chiar să-și ajute financiar copiii la şcoală făcând comerţ cu aceste mărfuri pe care le vindeau în Bazarul din Lunca Sucevei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...