România intervine după ce Prigojin a atacat Rusia. Mesajul lui Iohannis

Andrei Simion 24.06.2023, 13:11
România intervine după ce Prigojin a atacat Rusia. Mesajul lui Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj, sâmbătă, după ce șeful Wagner, Evgeni Prigojin, a atacat Rusia. Potrivit liderului de la Cotroceni, autoritățile de la București monitorizează îndeaproape evoluția evenimentelor din Federația Rusă.

Prima reacție a României după ce Prigojin a atacat Rusia

„Autoritățile române monitorizează îndeaproape evoluția evenimentelor din Rusia. Sunt permanent informat despre dezvoltări. Suntem în contact constant cu Aliații”, a transmis Administrația Prezidențială.

Potrivit lui Vladimir Putin, rebeliunea grupului de mercenari Wagner este o „campanie criminală” și susține că „Rusia se va apăra”. Totodată, l-a acuzat pe Prigojin de trădare din „ambiție personală”.

„Rebeliunea Wagner „e un cuțit în spate. Vom face totul pentru a apăra Rusia”, a promis președintele rus.

Reamintim faptul că Vladimir Putin a lansat, astăzi, ameninţări fără precedent la adresa liderului Wagner, Evgheni Prigojin, pe care îl acuză de trădare. Ulterior, oligarhul rus i-a transmis că a luat decizia greşită, adăugând că, în curând, Rusia va avea un nou preşedinte.

În timpul discursului său, liderul de la Kremlin a anunţat că au fost luate măsuri antiteroriste, atât în Moscova cât şi în alte regiuni rusești. Toate activităţile publice au fost amânate cu o săptămână, dar circulaţia nu este restricţionată deocamdată în capitală.

Știre în curs de actualizare

Urmăriți Impact.ro și pe