Riscurile purtării lentilelor de contact. Trebuie să aveți mare grijă

Elena Avramescu 07.01.2021, 16:47
Riscurile purtării lentilelor de contact. Trebuie să aveți mare grijă

Riscurile purtării lentilelor de contact. Lentilele de contact reprezintă o soluție extrem de ingenioasă pentru a înlocui ochelarii, având extrem de multe beneficii. Însă, purtarea acestora vine la pachet cu mai multe riscuri pe care nu puteți să le ignorați. Asta pentru că lentilele pot zgâria ochii și pot provoca chiar și apariția vaselor de sânge în cornee.

Riscurile purtării lentilelor de contact

Lentilele de contact sunt dispozitive medicale din plastic, care sunt aplicate pe ochi în scop optic, estetic sau terapeutic. Ele pot fi purtate de aproape oricine, însă pot fi periculoase pentru sănătatea ochilor dacă pacientul nu ține cont de câteva recomandări. Acestea au legătură cu timpii de purtare, grija cu care sunt manevrate lentilele de contact și cu momentele în care acestea nu ar trebui purtate.

După cum spuneam, lentilele de contact pot fi purtate atât cu rolul de a corecta un viciu de refracţie al ochiului, înlocuind cu succes ochelarii, cât și pentru schimbarea aparentă a culorii ochilor. De asemenea, ele pot fi folosite și în scop terapeutic, ca un fel de pansament (în unele boli oculare: keratita, după chirurgie refractivă).

O întrebare pe care medicii oftalmologi o aud des de la pacienți este următoarea: „Ochelari sau lentile de contact?“. Cu toate că majoritatea specialiștilor recomandă ochelarii, tot mai multe persoane optează pentru lentilele de contact. Motivele sunt diverse.

Citește continuarea pe Știri din lume.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...