Rică Răducanu recunoaște că e dependent de păcănele. „M-a învățat Viorel Lis, e boală grea”. Câți bani dă la aparate (Exclusiv)

Ionuț Vieru 26.11.2022, 16:45
Rică Răducanu recunoaște că e dependent de păcănele. „M-a învățat Viorel Lis, e boală grea”. Câți bani dă la aparate (Exclusiv)

Rică Răducanu recunoaște că are o probleme cu jocurile de noroc, mai exact păcănele. Acesta susține că soția lui îi confiscă pensia pentru a nu fi tentat să joace, însă reușește să facă rost de bani pentru viciul său. Cum se confruntă cu această dependență, aflați în rândurile următoare.

Rică Răducanu este dependent de păcănele

Rică Răducanu, în vârstă de 76 de ani, luptă alături de alți politicieni împotriva reclamelor la jocurile de noroc, un viciu pe care mulți români îl au, printre care și el. A povestit în exclusivitate pentru Playtech că nu joacă la pariuri sportive, acolo unde mulți caută un câștiga rapid, ci are un alt viciu, unul care l-a făcut să piardă mii de euro.

„La pariurile sportive nu joc, nu-mi place, iar când eram jucător de fotbal, nici nu aveam voie. Am, însă, altă belea. M-a învățat Viorel Lis cu păcănelele, e ca o boală în oase. Eram consilierul lui și, la sfârșitul programului, îmi zicea: „Hai, Rică, să mergem la păcănele!”. Vă spun, este boală grea, toată lumea mă ceartă”, a povestit acesta.

Rică Rădcanu, dependent de jocurile de noroc
Rică Rădcanu, dependent de jocurile de noroc

Cât cheltuie luna la jocurile de noroc

Rică Răducanu are o pensie de doar 1.800 de lei, deci i-ar fi destul de greu să-și întrețină acest viciu. Întrebat de unde are bani să cheltuie lunar la sala de jocuri, acesta a răspuns:

„De unde dracu bani, eu n-am! Mai iei de la unul, de la altul, tot speri să câștigi ceva. Din pensia mea, doar dacă prind ceva, că mi-o ia nevastă-mea. Nu pun mâna pe pensie, ăia sunt bani minați, trebuie să plătim gazele și lumina, astfel, cum să trăim?”.

Din nefericire pentru Rică, nu are foarte mult noroc. Are anumite ocazii în care se bucură de un premiu pus în joc de patronii sălilor de joc. Cu toate acestea, chiar dacă are noroc și câștigă câțiva bani, îi „reinvestește” din nou și pierde.

„Am mai câștigat vreo 1.000 de lei, când se organizează premii pentru cei ca mine, cu bonuri multe. Dar tot acolo îi cheltuiești, se știe! Eu joc cam la două zile, nu mă pot abține”, a mai spus el, pentru Playtech Știri.

Deputații USR, Diana Stoica și Filip Havârneanu, au depus un proiect de lege prin care sălile de jocuri de noroc nu ar trebui să existe în apropierea școlilor, locurilor de joacă pentru copii, spitalelor, bisericilor sau centrelor culturale.

Urmăriți Impact.ro și pe