Rică Răducanu deplânge situația în care a ajuns. ”Acum mă lupt ca să supraviețuiesc”. Ce face pentru bani

Andrei Cezar, Paul Dobrescu 24.11.2021, 10:11
Rică Răducanu deplânge situația în care a ajuns. ”Acum mă lupt ca să supraviețuiesc”. Ce face pentru bani

Rică Răducanu se află într-o situație cu adevărat dramatică. După o viață încununată de glorie ca portar al Rapidului și echipei naționale, fostul internațional român a ajuns acum să își drămuiască fiecare bănuț pentru a putea supraviețui. În ultima perioadă cel care a avut grijă de el și soția sa a fost fiul lui lor. Rică Răducanu nu s-a gândit niciodată că va ajunge în acestă situație și spune că acum regretă că nu a fost mai chibzuit cu banii în tinerețe.

Situația incredibilă în care a ajuns Rică Răducanu. Fiul său îl ajută cu bani pentru a supraviețui

Cu amărăciune în glas și departe de atitudinea de om jovial pe care o afișa în trecut, Rică Răducanu și-a deschis sufletul și a povestit cum, la 75 de ani, a ajuns să trăiască din mila copilului său. Fostul mare portar, care a jucat în echipa națională a României la Campionatul Mondial de Fotbal 1970 din Mexic, a povestit, într-un interviu emoționant pentru Playsport.ro, cât îi este de greu să supraviețuiască de pe o zi pe alta.

Nu puteam să supraviețuiesc dacă nu era băiatul meu. Nici lui nu-i merge strălucit în această perioadă, mai greu cu antrenoratul în această perioadă de pandemie. Dar din cât a avut el, ne-a ajutat și pe noi. Nu m-am gândit niciodată că o să trăiesc vremuri atât de grele, să trebuiască să drămuiesc fiecare bănuț.

Sunt foarte atent la consumul de apă, de lumină, de gaze, de tot. Facem economie la orice. E trist că am ajuns în situația asta, dar ce putem face? Mergem mai departe și ne zbatem să supraviețuim, sperăm să vină vremuri mai bune. Cândva am fost pe val, acum trăiesc din amintiri. Poate că atunci trebuia să am mai mare grijă de bani.”, a mărturisit Rică Răducanu pentru PlaySport.ro.

Fostul mare portar este de părere că dacă nu ar fi fost pandemia de Covid-19 nu ar fi ajuns în această situație. Atât Rică Răducanu, cât și soția sa au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2. El a fost internat timp de două săptămâni la începutul acestui an. Soția acestuia a făcut o formă mai gravă a bolii și a fost intubată.

Din fericire, ambii au trecut cu bine peste acest hop, dar Rică Răducanu este speriat în continuare ca nu cumva să se infecteze din nou. Fostul internațional român nu mai iese nici din curtea casei de frică să nu se îmbolnăvească iar.

Rica Raducanu si Pele, la Campionatul Mondial din Mexic 1970

”Nu credeam că voi trăi asemenea timpuri nenorocite”

Pare că nu mai scăpăm de perioada asta nenorocită. Unde te uiți, la orice televiziune, numai de morți auzi. Mi-e și frică să mai ies din casă. L-am rugat pe fiu-miu să ne aducă alimentele de bază, ca să am cu ce trăi.

Ies doar prin curte să mă mai plimb, nici măcar în fața casei. Nu credeam că voi trăi asemenea timpuri nenorocite. Nici cu cine să mai vorbesc nu mai am. Că mai mulți din generația mea s-au dus deja! Plus că timpurile s-au schimbat. Nu mai sunt aceiași oameni, nici cartierul nu mai e ce a fost cândva și nici fotbalul. Dar asta stă, probabil, în firea lucrurilor!”, a mai declarat Rică Răducanu în urmă cu ceva timp.

Printre echipele la care a jucat Rică Răducanu în cariera sa se numără Rapid București (1965-1975), Sportul Studențesc (1975–1978) și Steaua București (1978–1979). El a pus umărul la cucerirea primului titlu din istoria clubului giuleștean, în 1967, pentru care a și a înscris 7 goluri, fiind unul dintre cei mai iubiți fotbaliști ai Rapidului. De asemenea, Rică Răducanu a bifat 61 de selecții la naționala României, în perioada 1967-1978.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe