Rezultate BAC 2019, sesiunea de toamnă. S-au afișat notele pe edu.ro

Stefan Daniel 03.09.2019, 11:24
Rezultate BAC 2019, sesiunea de toamnă. S-au afișat notele pe edu.ro

Rezultate BAC 2019, sesiunea de toamnă. Primele rezultate la a doua sesiune de Bacalaureat au fost afișate marți, 3 septembrie, pe site-ul edu.ro. Pe site găsești primele note, înainte de contestații, pentru toate județele. Află și când vor fi afișate rezultatele finale, după contestații, dar și când și cum poți să depui aceste contestații în cazul în care nu ești mulțumit/ă de nota obținută.

UPDATE: Au fost afișate primele rezultate BAC 2019, pe edu.ro.

Rezultate BAC 2019, sesiunea de toamnă: când se vor afișa primele note

În mod normal, notele ar trebui afișate până în ora 12:00, pentru că elevii vor trebui ulterior, după caz, să depună cererea de contestație în intervalul orar 12:00 – 16:00.

La a doua sesiune de BAC, august – septembrie, s-au înscris 43.500 de candidaţi. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Rezultate BAC 2019, sesiunea de toamnă: cum depui contestație

Rezultate BAC 2019, sesiunea de toamnă. S-au afișat notele pe edu.ro
Cererea de contestație trebuie depusă până la ora 16:00

Ai dreptul să depui cerere de contestație și la a doua sesiune de Bacalaureat, iar procedura este aceeași ca la prima sesiune. Dacă ți se pare că ai fi meritat o notă mai mare, în cursul zilei de azi, până la ora 16:00, trebuie să depui cererea de contestație. Dar te avertizez că, la fel de bine, se poate ca, în urma reexaminării lucrării, să iei chiar o notă mai mică. Nota finală este cea dată după contestație.

Cererile de contestații se înregistrează la centrul de examen, de către președintele comisiei, alături de unul dintre vicepreședinți sau un alt membru al comisiei din centru de examen.

După ce sunt centralizate cererile prin care se contestă notele obținute la evaluarea inițială, lucrările se secretizează. Urmează ca lucrările să fie corectate din nou, în termenul stabilit de Ministerul Educației. După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial.

De asemenea, doar în situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.

Urmăriți Impact.ro și pe